Ετοιμαζονται απο τωρα για τις επομενες εκλογες στο Δημο Ξανθης

Απαρατήρητα

Σε συνομιλία πρόσφατα παλιός αυτοδιοικητικός, για θέματα που αφορούν τις εκλογές τόσο σε Δήμους όσο και σε Περιφέρεια, τόνισε πως όποιος ή όποια ετοιμάζεται να καταρτίσει συνδυασμό, θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία από το 2022 αν όχι και νωρίτερα, ιδιαίτερα στους δήμους, που οι συνδυασμοί με αξιώσεις θέλουν 100 και πάνω άτομα, μιας και πρέπει να υπολογίσουμε τις κοινότητες.

Αυτή της φιλοσοφίας φαίνεται πως είναι και οι 4 επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Ξάνθης, που ανακοίνωσαν την Τρίτη 29 Ιουνίου, περισσότερο από 2 χρόνια πριν τις επόμενες εκλογές, την συνεργασία τους για αυτές.

Πρόκειται για τους Σάββα Μελισσόπουλο (Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ), Ιωάννη Παπαχρόνη (Αγάπη για την Ξάνθη μας), Γιώργο Χατζηθεοδώρου (Πολίτες για την Ξάνθη) και Πασχάλη Λύρατζη (Νέα Ξάνθη), που δηλώνουν πως αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή τη συνεργασία για να σταματήσουν «αυτόν τον αξιακό και αναπτυξιακό κατήφορο που έχει πάρει σήμερα η πόλη μας» μετά την εκλογή του νυν Δημάρχου κ. Μανώλη Τσέπελη.

Παρόλο που προσπάθησαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Ξάνθης, βρήκαν απέναντί τους μια δημοτική αρχή που προσπάθησε να αλώσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και να προσεταιριστεί μεμονωμένους δημοτικούς συμβούλους.

Σημαντικότερο όμως θεωρούν πως ο κ. Τσέπελης, «χωρίς κανένα συνολικό σχεδιασμό, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ολοκληρωμένη τεχνοκρατικά άποψη, χωρίς Όραμα και Ελπίδα για το Δήμο δεν παρουσίασε μέχρι σήμερα ούτε ένα έργο στην Ξάνθη, δεν μπόρεσε να αναπτύξει στο Δήμο μας ούτε τις απλές – αυτονόητες δράσεις και λειτουργίες, αλλά το μόνο που τον ενδιέφερε να ολοκληρώσει ήταν να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους σε περιστασιακές θέσεις εργασίας – προφανώς για τη διαιώνιση και μόνο της εξουσίας του – ξεπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προεκλογικές του υποσχέσεις» αναφέρουν.

Σημαντική επίσης προτεραιότητά πιστεύουν πως υπήρξε η βούλησή του να επιδοθεί σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι Απευθείας Αναθέσεων, «επιφέροντας με αυτόν τον τρόπο στον Δήμο ένα μείγμα προχειρότητας, αδιαφάνειας, τσαπατσουλιάς και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, το οποίο σήμερα στραγγαλίζει την ανάπτυξη και υποβαθμίζει καθημερινά την ποιότητα ζωής στην πόλη, φέρνοντάς την πολλές φορές σε τραγικές καταστάσεις απελπισίας, στασιμότητας και αδιεξόδου».

Επιθυμώντας να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση, αποφάσισαν με επικεφαλής αυτής της διευρυμένης Δημοτικής Παράταξης, τον Σάββα Μελισσόπουλο,  να δουλέψουν  από σήμερα μαζί,  για να αλλάξουν τις τύχες της πόλης.

Πέρα του από ό,τι φαίνεται μετά την ένωση αυτή, θα είναι η μεγαλύτερη παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης (ελέω απλής αναλογικής), φαίνεται πως οι τέσσερις επικεφαλής αποφάσισαν να παίξουν σκληρό ροκ μέχρι τις εκλογές, έχοντας και ικανό αριθμό υποψηφίων για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Αν θα μπορέσει η συνεργασία να αντέξει, και να κατέβει ως ενιαία παράταξη, τότε θα φανεί αν των φρονίμων τα παιδιά, όντως μαγείρεψαν πριν πεινάσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.