Ερημη Κομοτηνη…

Απαρατήρητα

Δεν είναι περίεργη αλλά μάλλον λογική και αναμενόμενη δεδομένων των υψηλότατων θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών, η εικόνα της έρημης Κομοτηνής, από το μεσημέρι και μετά.

Η σχεδόν ερημοποιημένη Κομοτηνή είναι σύνηθες φαινόμενο τους μήνες του θέρους, όταν δηλαδή το μεγαλύτερο κομμάτι των φοιτητών της πόλης μας έχουν αναχωρήσει για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ωστόσο λίγο νωρίτερα ίσως από το σύνηθες βλέπουμε την πόλη πιο αδειανή και από τους ίδιους τους Κομοτηναίους και μάλιστα από νωρίς το μεσημέρι, μετά και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

Έρημοι δρόμοι και μάλιστα δίχως κυκλοφοριακό που τόσο έχουμε συνηθίσει στην καθημερινότητά μας, που μαρτυρούν μάλλον πως η επιλογή και των ντόπιων μάλλον είναι οι «οάσεις δροσιάς» σε όποιον βαθμό ο κάθε τόπος το επιτυγχάνει της παραλιακής ζώνης Φαναρίου αλλά και Μαρώνειας στους οποίους και καταφεύγουν.

Λογικό και αναμενόμενο από την μία, λίγο παράξενο ωστόσο στο μάτι για όσους  μένουν και επιμένουν, ενδεχομένως όχι λόγω επιλογής αλλά λόγω υποχρεώσεων… κάθε λογής. Αεί στους τελευταίους… Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.