Εργαστηριο Δικαιου των Ζωων και στη Νομικη του ΔΠΘ

Kάθε χρόνο θα καλύπτονται νομικά θέματα που αφορούν σε μία κατηγορία ζώων

Για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου Δικαίου των Ζώων στις τρεις νομικές σχολές της χώρας, ενημερωθήκαμε δια μέσου της δημοφιλούς σελίδας στα social media του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Dog’s Voice” στον οποίο όπως αντιληφθήκαμε ανήκει και η πρωτοβουλία.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανάρτηση – πρόσκληση των φοιτητών και των φοιτητριών των νομικών σχολών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, πρόκειται για ένα εργαστήριο που δημιουργήθηκε από τον οργανισμό με τη συνεργασία καθηγητών των Νομικών σχολών της χώρας, που στόχο έχει την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την νομική προστασία για τους πιο αγαπημένους μας συγκατοίκους στον πλανήτη, τα ζώα.

Σε ό,τι αφορά το εργαστήριο όπως επισημαίνεται κάθε χρόνο θα καλύπτονται νομικά θέματα που αφορούν σε μία κατηγορία ζώων. Για το 2023 επιλέχθηκαν τα ζώα συντροφιάς, για το 2024 τα παραγωγικά ζώα και για το 2025 η άγρια ζωή. Επί των θεμάτων αυτών σε κάθε νομική σχολή θα συγκροτούνται ομάδες εργασίας ανά τομέα δικαίου τις οποίες θα επιβλέπουν καθηγητές, ενώ οι εργασίες του εργαστηρίου θα κορυφώνονται στο ετήσιο συνέδριο Δικαίου των ζώων και στην έκδοση των policy papers.

Σε ό,τι αφορά τη Νομική της Κομοτηνής δια μέσου του Τομέα Αστικού τα μέλη του εργαστηρίου θα ασχοληθούν με την θεμελίωση της ιδιοκτησίας ενός ζώου συντροφιάς και τις προεκτάσεις στο οικογενειακό δίκαιο, ο Τομέας Ποινικού με την κακοποίηση ζώων ως ποινικό αδίκημα στην ελληνική νομοθεσία και νομολογία και ο Τομέας Εγκληματολογίας με το προφίλ του δράστη κακοποίησης ζώου και η σύνδεσή του με άλλα εγκλήματα.

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 24 Μαρτίου και γίνεται αποκλειστικά μέσω του εξής συνδέσμου https://dogsvoice.typeform.com/ALCapplication.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.