Ερχονται τα Φεστιβαλ και οι γιορτες

Απαρατήρητα

Τη διενέργεια του Φεστιβάλ Via Egnatia  τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, φαίνεται να προγραμματίζει η Περιφέρεια ΑΜΘ, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της. Στα πλαίσια αυτά η ΠΕ Καβάλας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλα τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματεία, συλλόγους καθώς και στους εκπαιδευτικούς και λοιπούς φορείς της ΠΕ Καβάλας, προκειμένου να καταθέσουν σχετικές προτάσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΠΕ Καβάλας, ο χρόνος πραγματοποίησης έχει επιλεχθεί έτσι ώστε να υπάρχει ομαλή και συνεχόμενη διεξαγωγή του Φεστιβάλ σε όλες τις ΠΕ της ΠΑΜΘ τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2021, σε σημεία κοντινά στην νέα και αρχαία Εγνατία Οδό ώστε να μην παρεκκλίνουν από το συγκεκριμένο θέμα (φανταζόμαστε η πρόσκληση στη Ροδόπη θα βγει σύντομα).

Φυσικά δεν είναι κακό να είναι κανείς αισιόδοξος, με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να γίνουν οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις και πως δεν θα έχουμε έξαρση της πανδημίας (και πως θα προχωρήσουν γρήγορα οι εμβολιασμοί).

Άλλωστε η αισιοδοξία αυτή δεν περιορίζεται στην Περιφέρεια, μιας και με επιστολή του το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, ζητά προτάσεις από τους Συλλόγους της Ξάνθης για τις εκδηλώσεις των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2021 που προγραμματίζονται να διεξαχθούν το διάστημα 4 έως 11 Σεπτεμβρίου.

Φαίνεται λοιπόν να έχουν αρχίσει σιγά σιγά να βγαίνουν από τα καβούκια τους οι φορείς, και αυτό μπορεί να σημαίνει πως και οι σύλλογοι, να αρχίσουν και αυτοί να ζωηρεύουν, έστω και για το δεύτερο μισό του καλοκαιριού.

Άλλωστε το είπε και ο Χαρδαλιάς: με τους μισούς εμβολιασμένους στο νομό, ξεκινούν τα πανηγύρια. Η Ροδόπη βέβαια, βρίσκεται ακόμα στο 28,3% στους εμβολιασμούς, και περιμένουμε να δούμε πως θα πάνε τα ραντεβού τις επόμενες μέρες. Ίσως μέχρι τα φεστιβάλ, το ποσοστό να έχει αυξηθεί…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.