Ερχονται… «σκοτεινα» Χριστουγεννα;

Με τους περιορισμούς στην ενέργεια πολλοί Δήμοι θα το σκεφτούν να προχωρήσουν στον στολισμό

Το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας στους Δήμους, και των απαιτήσεων του Υπουργείου για αυτή με την απειλή και ποινών, είναι γνωστό, και αναμένεται να γίνει ακόμα πιο εμφανές το επόμενο διάστημα.

Αυτό που δεν είναι ακόμα γνωστό, και μάλιστα αναμένεται και απόφαση της ΚΕΔΕ για το θέμα, είναι πώς θα γίνουν οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί φέτος, οι οποίοι, για όσους δεν το έχουν προσέξει μέχρι τώρα, είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ιδιαίτερα φωτεινοί.

Η αλήθεια είναι πως στην Κομοτηνή, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της κρίσης, οι στολισμοί ήταν, ας το χαρακτηρίσουμε πιο μαζεμένοι, όμως σιγά σιγά, άρχισαν να εμφανίζονται περισσότερα στολίδια, με τα τελευταία χρόνια να βλέπουμε μια αρκετά πιο φωτεινή πόλη κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όμως φέτος με τους περιορισμούς της ενέργειας, το πράγμα αλλάζει, και πολλοί Δήμοι θα το σκεφτούν να προχωρήσουν στον στολισμό.

Από την άλλη, μπαίνουμε σε χρονιά εκλογών, και συνήθως σε τέτοιες περιόδους οι δημοτικές, αλλά και οι περιφερειακές αρχές, είναι λίγο πιο ανοιχτές σε κινήσεις εντυπωσιασμού, που ελπίζουν πως θα μείνουν στη μνήμη των ψηφοφόρων μέχρι την ώρα της κάλπης (αν και το 2023, λόγω φθινοπωρινών αυτοδιοικητικών εκλογών, βλέπουμε στη μαγική γυάλα μας πολλά πανηγύρια το καλοκαίρι).

Είμαστε σίγουροι πως κάποιοι θέλουν τον στολισμό, ενώ άλλους τους αφήνει παγερά αδιάφορους. Μπορεί να βρεθεί βέβαια μια μέση λύση: θα τοποθετηθούν τα στολίδια, αλλά δεν θα φωτίζονται. Κατά κάποιο τρόπο όμως, αυτή είναι ίσως η πιο μίζερη από τις επιλογές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.