Ερχονται 30αρια και μαζι και η αφρικανικη σκονη

Σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα του παρατηρητηρίου Copernicus

Για όσους πίστεψαν πως η σύντομη, πολύ σύντομη, αλλαγή του καιρού που παρατηρήθηκε και στην περιοχή μας την Κυριακή που αφήσαμε πίσω μας θα σηματοδοτούσε και το τέλος του πρόωρου Καλοκαιριού, λάθεψαν.

Γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από τις θερμοκρασίες, και τις λοιπές καιρικές συνθήκες, της πρώτης ημέρας της τρέχουσας εβδομάδας, πολύ δε περισσότερο από αυτές που ακολουθούν καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ, κάθε μέρα που περνά ο υδράργυρος θα σκαρφαλώνει ακόμα περισσότερο, με αποκορύφωμα το επικείμενο ΣΚ που θα δούμε ακόμα και 30αρια από άποψη θερμοκρασιών.

Μαζί όμως με αυτές τις θερμοκρασίες έπεται και νέο κύμα αφρικανικής σκόνης που παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών αγνόησε τις προειδοποιήσεις, τελικά ουκ αμελητέες επιπτώσεις είχε για τον ανθρώπινο οργανισμό, επηρεάζοντας ακόμα και Ροδοπίτες.

Μαζί λοιπόν με την ζέστη, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα (CAMS) του παρατηρητηρίου Copernicus θα επιστρέψει και η αφρικανική σκόνη, στο τρίτο μάλιστα «επεισόδιο μεταφοράς» της από την Σαχάρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πιθανή επανεμφάνιση διαφόρων συμπτωμάτων.

Να υπενθυμίσουμε πάντως πως στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΠτΘ ο ιατρός πνευμονολόγος Κοσμάς Παπαχρήστου είχε υπογραμμίσει πως αυτά τα φαινόμενα θα εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής και άρα τα όποια μέτρα πρόληψης ή και προστασία θα πρέπει επίσης να καταστούν συνήθεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.