Ερχεται το τελος για την ελευθερη διελευση στα διοδια;

Άσχημα είναι τα μαντάτα από την Καβάλα

Άσχημα είναι τα μαντάτα από την Καβάλα όσο αφορά τα διόδια, μιας και οι επανειλημμένες οχλήσεις των τοπικών φορέων και πολιτικών για την θεσμοθέτηση της ελεύθερης διέλευσης των κατοίκων της περιοχής από τα νέα διόδια που λειτουργούν πλέον, στα πρότυπα της Ροδόπης και της Ξάνθης, η απάντηση φαίνεται να είναι αρνητική.

Και η απάντηση επηρεάζει και όλη την Περιφέρεια, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες από την Καβάλα, η αιτιολογία που προβάλλεται είναι η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας, η οποία θα φέρει και την κατάργηση της ελεύθερης διέλευσης και εκεί που ήδη ισχύει, που για εμάς σημαίνει στα διόδια Αμαξάδων και Μέστης.

Ο διαγωνισμός για την Εγνατία έχει γίνει, και ο ανάδοχος έχει αναδειχθεί, όμως μέχρι τώρα το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ολοκληρώσει την διαδικασία, κάτι που αναμένεται να γίνει, τουλάχιστον σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέσα στο 2023. Βέβαια τα χρονοδιαγράμματα των παραχωρήσεων, ιδιαίτερα σε χρονιές εκλογών, έχουν μια τάση να ταράζονται, ιδίως όταν αυτές ταράζουν την πολύτιμη ησυχία των ψηφοφόρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.