Ερχεται συνδεση (ακομα και απο φετος) της Αλεξανδρουπολης με τα Δωδεκανησα;

Φαίνεται πως προχωρά η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου

Να προχωρά φαίνεται η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου για διασύνδεση των νησιών της με την Αλεξανδρούπολη, μιας και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συναντήθηκε πριν από μερικές μέρες στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της  Ακτοπλοϊκής Εταιρίας Dodekanisos Seaways Χρήστο Σπανό και εκπροσώπους και των δύο πλευρών για το θέμα.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ώστε να προχωρήσει η ένταξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου στα δρομολόγια της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο οποίος παρουσιάστηκε από τα στελέχη της, η εταιρία καλύπτει αυτή την στιγμή την γραμμή Ρόδου – Σάμου και Ικαρίας και στόχος είναι να επεκτείνει την σύνδεση μέχρι και την Αλεξανδρούπολη, με ενδιάμεσους λιμένες αυτές της Χίου, της Λέσβου της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, για το ενδεχόμενο να υπάρξει από φέτος η διασύνδεση αυτή, κάτι που θα συζητηθεί σε προσεχή συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη μετά την σύσκεψη, γίνεται προσπάθεια να προλάβουν να ενεργοποιήσουν από φέτος τη γραμμή, συνδέοντας τα νησιά τους με τα Βαλκάνια.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της εταιρίας τόνισε πως το αίτημα της Περιφέρειας και η προοπτική μιας σύνδεσης των Δωδεκανήσων με το Βόρειο Αιγαίο και την Αλεξανδρούπολη είναι στην σωστή κατεύθυνση και για αυτό βρέθηκαν εκεί για να παρουσιάσουν τον σχεδιασμό τους και να ξεκινήσουμε την συνεργασία.

«Ήδη η εταιρία μας συνδέει τα Δωδεκάνησα με την Σάμο και την Ικαρία και θέλουμε αυτό να επεκταθεί μέχρι την Θράκη» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.