Ερχεται προσληψη αστυνομικων για τη στελεχωση του Ελεγκτικου Συνεδριου;

Απαρατήρητα

Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων ήταν (και είναι) ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Και ήταν πετυχημένο γιατί απαντούσαν σε μια υπαρκτή ανάγκη και απαντούσαν μάλιστα με τρόπο αποτελεσματικό. Γιατί το πρόγραμμα εφαρμοζόταν οριζόντια για όλους τους μαθητές ενός σχολείου, ώστε να αποφεύγονται πιθανοί στιγματισμοί μαθητών.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς αυτό το πρόγραμμα που είναι πετυχημένο να επεκταθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας και να βελτιωθεί και να ενισχυθεί. Αντί όμως αυτού αιφνιδιαστικά την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τα σχολεία πως από Δευτέρα σχολικά γεύματα γιόκ. Αιτία, λέει, η καθυστέρηση στην έγκριση της νέας σύμβασης έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Θα περίμενε βέβαια κανείς, από ένα υπουργείο που ομνύει στην αριστεία η εξέλιξη να ήταν διαφορετική και να είχε προνοήσει για τις γραφειοκρατικές «αγκυλώσεις». Ίσως πάλι να είναι και αυτό στο πλαίσιο της τακτικής του υπουργείου που πρώτα δημιουργεί ένα βολικό αφήγημα και μετά νομοθετεί για να ανατρέψει αυτό το αφήγημα.

Λέτε να δούμε σε λίγο καιρό νομοθέτημα για πρόσληψη αστυνομικών προς στελέχωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.