Ερχεται ο Αδεσποτος Καραγκιοζης

Απαρατήρητα

Μια συνεργασία που θα φέρει κάτι διαφορετικό ανακοίνωσε, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ιδρυτής του Μουσείου Καλαθοπλεκτικής και γνωστός φιλόζωος κ. Αντώνης Λιάπης, με τον Γιάννη Βουλτσίδη, για μια παράσταση του Θεάτρου σκιών με θέμα… τον Αδέσποτο Καραγκιόζη.

Όπως αναφέρει ο κ. Λιάπης, «επικυρώθηκε»  η συμφωνία για τη μεταξύ τους συνεργασία, ώστε να «ανεβεί» μία παράσταση  Θεάτρου Σκιών από τον εμπνευσμένο και μοναδικό Γιάννη Βουλτσίδη, όπου ο Καραγκιόζης θα μάθει ότι στην προηγούμενη ζωή του ήταν αδέσποτος σκύλος και τι υπέφερε από τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Το έργο θα έχει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης και θα στοχεύει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης  σε μικρούς και μεγάλους, για τα πλάσματα με τα οποία συμβιώνουμε.

«Μία ωδή σε ένα βασανισμένο είδος του ζωϊκού βασιλείου το οποίο διακρίνεται για μοναδικές ιδιότητες που είναι αδύνατον ακόμα να τις αποκωδικοποιήσουμε με τα επιστημονικά μέσα που διαθέτουμε. Μία ωδή στον πιστότερο φίλο του ανθρώπου, τον πιο αφοσιωμένο (από την εποχή του Οδυσσέα), αλλά και συχνά τον πιο κατατρεγμένο, όπως ακριβώς ο Καραγκιόζης» σημειώνει ο κ. Λιάπης, με το έργο να συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, με στίχους και τραγούδι από τον ίδιο τον κ. Βουλτσίδη, ενώ τα κείμενα και ο φιγούρες θα κυκλοφορήσουν και στα αγγλικά, ώστε το εγχείρημα να ξεπεράσει τα ελληνικά όρια.

«Ευχαριστώ θερμά τον Γιάννη Βουλτσίδη, ο οποίος όχι μόνο αποδέχθηκε αμέσως την ιδέα μου, αλλά με τη μαγεία της σκέψης του την μετέπλασε σε κάτι μοναδικό.

Ο προταθείς τίτλος του έργου: Ούστ!

Καλωσήλθατε στον κόσμο του αδέσποτου Καραγκιόζη!» καταλήγει ο κ. Λιάπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.