Ερχεται η ωρα να ζητηθει απο την Περιφερεια η χρηματοδοτηση για τα ΔΗΠΕΘΕ;

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας ενέκρινε την Τετάρτη 29 Μαρτίου το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.
 
Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια είναι απλός συμβαλλόμενος, και έχει μπει στη συγκεκριμένη σύμβαση λόγω του νόμου, για αυτό και ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παύλος Δαμιανίδης ψήφισε λευκό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας όχι για την σύμβαση και τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ αυτή καθ’ αυτή, αλλά για τον νόμο που υποχρεώνει την Περιφέρεια να εμπλέκεται γραφειοκρατικά άνευ λόγου και χωρίς να έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.
 
Βέβαια ο κ. Δαμιανίδης έχει δίκιο αυτή τη στιγμή πως δεν έχει άλλο ρόλο η Περιφέρεια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη σύμβαση δεν αποτελεί το μοχλό με τον οποίο το Υπουργείο θα την υποχρεώσει, είτε θέλει είτε όχι, να αποκτήσει στο μέλλον.
 
Και αυτό γιατί σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, στην οποία είχε χωρίσει τα ΔΗΠΕΘΕ ανάλογα με την παραγωγή τους για επιπλέον χρηματοδότηση, είχε τονίσει πως η επόμενη περίοδος είναι μεταβατική.
 
Είχε σημειώσει δε πως σε αυτή την περίοδο, το Υπουργείο δίνει περιθώριο στα ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και στους  Δήμους που τα στηρίζουν καθώς και στις Περιφέρειες οι οποίες εκ του νόμου συμμετέχουν στις προγραμματισμένες συμβάσεις, να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αναθεώρηση της σχετικής προγραμματικής σύμβασης για τα επόμενα χρόνια.
 
Τώρα το πώς εκλαμβάνει ο καθένας την αναβάθμιση της λειτουργίας είναι σχετικό, αλλά στην Ελλάδα συνήθως σημαίνει πως πρέπει να πληρώσεις.
 
Οπότε μην εκπλαγείτε αν σε λίγο καιρό το Υπουργείο Πολιτισμού έρθει στην Περιφέρεια και της ζητήσει να χρηματοδοτήσει και αυτή τα ΔΗΠΕΘΕ. Άλλωστε στην Καβάλα, ο πρόεδρος του εκεί ΔΗΠΕΘΕ κ. Πέτρος Πετρόπουλος είχε δηλώσει πως είναι αυτονόητο ότι έπρεπε το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης να έχει  τη στήριξη της Περιφέρειας.Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.