Επτα στους δεκα θελουν να ψηφιστει η συμφωνια απο τη Βουλη

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα της έρευνας που  έγινε από την εταιρεία δημοσκόπησης ΚΑΠΑ Research και δημοσίευσε χθες Το Βήμα, η οποία καταδεικνύει πως το 51,5% των πολιτών θεωρεί θετική τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων μας , ενώ πολύ υψηλότερο είναι το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι η συμφωνία ήταν αναγκαία: 72% έναντι 25,3% που διαφωνούν.

Αντίστοιχα υψηλό είναι το ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ότι η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή 70,1% έναντι 25,3% που θεωρούν ότι πρέπει να καταψηφιστεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι επίσης αντίθετοι με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Το 64,5% θεωρεί ότι πρέπει να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με στήριξη από την παρούσα βουλή έναντι 31,2% που πιστεύει ότι είναι αναγκαίες οι εκλογές.

Ως προς το ποιος ευθύνεται περισσότερο για τα επώδυνα μέτρα που περιέχει η συμφωνία, το 48,7% θεωρεί τους ευρωπαίους που δεν έδειξαν κατανόηση στο πρόβλημα της Ελλάδας, έναντι 44,4% που καταλογίζει την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση και τη λανθασμένη πολιτική της.

Η έρευνα έγινε στις 14 Ιουλίου στις 13 περιφέρειες της χώρας με δείγμα 762 ατόμων. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.