Επιτιμος Διδακτορας του Τμηματος Οικονομικων Επιστημων ο Καθηγητης του Sloan School of Management, MIT κ. Δημητριος Μπερτσιμας

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στην Πανεπιστημιούπολη η τελετή αναγόρευσης

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα αναγορευτεί ο Καθηγητής του Sloan School of Management, MIT κ. Δημήτριος Μπερτσιμάς. 

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 και ώρα 13:00, στο κεντρικό αμφιθέατρο στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καθηγητής κατά την ομιλία του στην επίσημη τελετή της αναγόρευσής του θα αναφερθεί στο  θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των πανεπιστημίων».

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Λίγα λόγια για τον αναγορευόμενο

Ο Δημήτρης Μπερτσιμάς διδάσκει στο ΜΙΤ από το 1988 και σήμερα είναι Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας, Αναπληρωτής Κοσμήτορας Business Analytics και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Business Analytics στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση, τα στοχαστικά συστήματα, τη μηχανική μάθηση και τις εφαρμογές τους, ενώ έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τους τομείς της στατιστικής, της υγείας, των μεταφορών και των οικονομικών.

Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτοχος βραβείου INFORMS, βραβείου John von Neumann, βραβείου Frederick W. Lanchester και πρόεδρος των βραβείων INFORMS, μεταξύ πολλών άλλων ακόμη βραβείων που έχει λάβει για την έρευνα και τη διδασκαλία.

Είναι συν-συγγραφέας επτά βιβλίων, επιβλέπων καθηγητής 92 ολοκληρωμένων και 25 τρεχουσών διδακτορικών διατριβών, και συνιδρυτής δέκα εταιρειών business analytics και δύο μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων.

Έλαβε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1985) και συνέχισε στο ΜΙΤ με ΜS στην Επιχειρησιακή Έρευνα (1997) και Ph.D. στα Eφαρμοσμένα Μαθηματικά και την Επιχειρησιακή Έρευνα (1998).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.