Επιτελους ξεκινησαν οι εργασιες για την αποκατασταση της Ρωμαικης Σαρκοφαγου στο Αρχαιολογικο Μουσειο Κομοτηνης

Θα αποτελέσει μέρος υπαίθριας περιοδικής έκθεσης στην αυλή του Μουσείου

Ξεκίνησαν επιτέλους, μετά από σχεδόν 7 χρόνια προσπαθειών, οι εργασίες για την ανασύνθεση της Ρωμαϊκής Σαρκοφάγου που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής.

Να θυμίσουμε πως η προσπάθεια για την ανασύνθεση και την έκθεση, μαζί με τα μιλιάρια της Εγνατίας Οδού που βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, είχε ξεκινήσει επί του αείμνηστου Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, όμως για διάφορους λόγους δεν προχώρησε, μέχρι να ενταχθεί στο ΠΕΠ ΑΜΘ, μαζί με τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη συντήρηση του Μουσείου και την επανέκθεση της συλλογής του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίμαχη σαρκοφάγος κατασκευάστηκε σε ένα από τα τρία μεγάλα κέντρα κατασκευής μαρμάρινων σαρκοφάγων του Ρωμαϊκού κόσμου, και συγκεκριμένα το Δοκίμειο της Φρυγίας, ανήκοντας στην ομάδα των κιονωτών σαρκοφάγων, φέροντας ανάγλυφους κίονες, ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό.

Η Σαρκοφάγος, μαζί με τα μιλιάρια, θα αποτελέσουν μέρος υπαίθριας περιοδικής έκθεσης, η οποία θα βρίσκεται στην αυλή του Μουσείου, όσο πραγματοποιούνται οι εργασίες σε αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.