Επιτελους τελος με την «Ιλχανιαδα»

Μπορεί οι αντιδράσεις για την προσχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ στις τάξεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ήταν σχετικά «βελούδινη» όσο αφορά τον πολιτικό σχηματισμό από τον οποίο αποχώρησε, αυτόν του Ποταμιού, ωστόσο ως φαίνεται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο οι αντιδράσεις ή καλύτερα τα σχόλια και οι υπαινιγμοί καλά κρατούν από τα υπόλοιπα κόμματα. Μόλις χθες άλλωστε είχαμε τις δύο ανακοινώσεις, υπεράσπισης εκ μέρους της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης και εκ νέου κριτικής εκ μέρους του συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.
 
Δεν θα υπεισέλθουμε στο περιεχόμενο των δύο ανακοινώσεων, αφού ο σκοπός του παρόντος δεν είναι για να δώσει «δίκαιο» σε κάποιο από τα εμπλεκόμενα μέρη. Όμως θεωρούμε ότι η όλη «κόντρα» είναι εκ του περισσού και ελάχιστα απασχολεί τον κόσμο, καθώς δεν δίνει λύση στα προβλήματα που τον απασχολούν. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι με βάση τη συνταγματική θεωρία οι βουλευτές, νομιμοποιούνται, λαμβάνουν την εντολή και είναι εκπρόσωποι του λαού, οπότε και αξιολογούνται με βάση το έργο που πραγματοποίησαν επ΄ ωφελεία των εκπροσωπούμενων και όχι των υπηρεσιών που προσέφεραν σε κάποιο πολιτικό σχηματισμό.
 
Μια τέτοια αντιπαράθεση όμως, με τον τρόπο που διεξάγεται, είναι χρήσιμη για την εξαγωγή και άλλων συμπερασμάτων. Αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαξίωσης του πολιτικού φαινομένου από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές του, αφού η επιχειρηματολογία που προβάλλεται είναι σε επίπεδο «ξεκατινιάσματος» μετά savoir vivre για το ποιος πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, ποιος χρωστά τα περισσότερα και ποιος έβλαψε τον τόπο περισσότερο ή λιγότερο. Μομφές επί του παρελθόντος δηλαδή, όταν η πολιτική θα έπρεπε να ασχολείται και να ενδιαφέρεται για τη διαχείριση του παρόντος και την οργάνωση του μέλλοντος. Και βεβαία σ’ όλα αυτά ουδένα χρήσιμο υπήρξε.
 
Και τέλος ένα ακόμα χρήσιμο που βγήκε από αυτή την αντιπαράθεση, είναι ένας αέρας που έχει έντονα το προεκλογικό άρωμα. Όσο κι αν περί του αντιθέτου διαβεβαιώνουν όπου σταθούν και βρεθούν οι του ΣΥΡΙΖΑ, ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν να σχολιάσουν τη μεταπήδηση Ιλχάν θυμίζει προεκλογική αντιπαράθεση και μάλιστα από αυτές που γίνονται αφού βγουν τα «τεφτέρια» των σταυρών…
 
Όπως και να έχει ελπίζουμε αυτή η «Ιλχανιάδα» να λάβει σύντομα τέλος, αφού ελάχιστα εξυπηρετεί τη δέουσα –και όχι την είναι– πολιτική… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.