Επιτελους πρωτοι

Πρώτοι με διαφορά οι κάτοικοι της Περιφέρειας στην πεποίθηση ότι η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη

Δυστυχώς ως περιφέρεια δεν έχουμε και πολλές πρωτιές για τις οποίες να υπερηφανευόμαστε, μιας και δεν μπορείς να ενθουσιαστείς ιδιαίτερα από τις πρωτιές της ανεργίας, της υστέρησης του ΑΕΠ κτλ.
 
Έτσι δεν ήρθε σαν έκπληξη το γεγονός ότι η Περιφέρειά μας κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στο γκάλοπ που χρησιμοποίησε o Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης σε έκθεσή του για το πόσο οι κάτοικοι των περιοχών πιστεύουν ότι η κυβέρνησή τους είναι διεφθαρμένη.
 
Εκεί παίρνουμε καθαρά την πρώτη θέση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα, με ποσοστό σχεδόν 97%, πολύ υψηλότερο και από το μέσο όρο της Ελλάδας που βρίσκεται στο πενιχρό 82%.

Εντάξει δεν είναι 100%, αλλά πρέπει τουλάχιστον να έχουμε κάπου να στοχεύουμε για την επόμενη έκθεση, και αν μπορέσουμε και να το ξεπεράσουμε.
 
Βέβαια αξίζει να επισημάνουμε ότι παρόλο που στην έρευνα ο Οργανισμός έχει εντοπίσει σύνδεση μεταξύ της πεποίθησης για την διεφθαρμένη κυβέρνηση και μεγάλη αποχή, στην περιοχή μας η αποχή δεν είναι τόσο υψηλή όσο σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ή και άλλες χώρες, που θεωρούν ότι η κυβέρνησή τους είναι λιγότερο διεφθαρμένη.
 
Οπότε δύο τινά συμβαίνουν: είτε παρά την απογοήτευση σφίγγουμε τα δόντια και πηγαίνουμε να ψηφίσουμε ό,τι και αν γίνει, ελπίζοντας στο καλύτερο, είτε μας αρέσει που η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη, τη θέλουμε να είναι διεφθαρμένη. Μια υπόθεση που εξηγεί πάρα πολλά από όσα έχουν συμβεί στη μεταπολίτευση, αλλά και πριν από αυτή. Κ.Μ.

(Κάντε κλικ στην κεντρική εικόνα, για να δείτε την ακριβή κατάταξη)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.