Επιτελους αντανακλαστικα

Στη διάσωση ενός αδέσποτου γατιού που παρέμεινε «εγκλωβισμένο» σε δέντρο στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής προχώρησαν Πυροσβεστική και Δήμος

Σε μια πόλη, έναν νομό καλύτερα που συνηθίζουμε δυστυχώς πολύ περισσότερο από το κανονικό να αναφερόμαστε σε καταγγελίες για κακοποίηση ή εγκατάλειψη ζώων, αλλά και την ολιγωρία των αρμοδίων αρχών, όποιες και αν αυτές είναι σε κάθε περίπτωση, ευτυχείς σήμερα αναδημοσιεύουμε την είδηση που αφορά στην διάσωση ενός αδέσποτου γατιού που παρέμεινε «εγκλωβισμένο» σε δέντρο στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Πολύ δε περισσότερο γιατί για την διάσωση οι αρμόδιοι, επέδειξαν σύμφωνα με τον κ.Αντώνη Λιάπη, ενεργό μέλος της φιλοζωικής κοινότητας της Κομοτηνής, άμεσα αντανακλαστικά στο βασικό ζητούμενο ήτοι την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η γατούλα διεσώθη με την συνδρομή του Δήμου Κομοτηνής, με την συμβολή και του αρμοδίου Αντιδημάρχου καθώς και του νέου προϊσταμένου του Δημοτικού Κυνοκομείου, ενώ πραγματικό ήταν και το ενδιαφέρον αλλά και η απόκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, στελέχη της οποίας και πριν από λίγες ημέρες κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν γατάκι από δέντρο στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής.

Το κείμενο του κ.Λιάπη περιγράφει επακριβώς τα όσα διεμφήθησαν και μάλιστα όπως επισημαίνει ο ίδιος… «χωρίς άκρες», για τον λόγο αυτό δημοσιεύεται αυτούσιο ως έχει:

«ΤΕΛΙΚΑ, Η ΓΑΤΑ ΣΩΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ…ΑΚΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΛΕΒΕΝΤ ΙΣΜΑΗΛ

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ κ. ΘΕΟΦΙΛΟ ΠΑΝΩΤΑ

Τετάρτη (14/9/2022) ώρα 8.36’ το πρωί: Το μήνυμα στο κινητό μου, έγραφε: «Μια γάτα είναι ανεβασμένη σε πλάτανο της κεντρικής πλατείας της Κομοτηνής εδώ και 2 ημέρες και δεν μπορεί να κατεβεί. Μήπως έχεις άκρες στην πυροσβεστική;» Γιατί, αναρωτήθηκα, πρέπει να έχω άκρες στην πυροσβεστική; Όταν η ζωή ενός ζώου βρίσκεται σε κίνδυνο, είναι καθήκον της πυροσβεστικής να σπεύσει να το βοηθήσει. Το επιβεβαίωσα και με τηλεφωνική επικοινωνία με τα κεντρικά της πυροσβεστικής στην Αθήνα.

Διερευνώντας το θέμα περαιτέρω, πληροφορήθηκα ότι προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα από πολίτες, και συγκεκριμένα το τελευταίο χθες (Τρίτη) το μεσημέρι. Αυτός που απάντησε, είπε στην κυρία: «Μη στεναχωριέσαι θα κατεβεί μόνη της η γάτα». Και το θέμα έληξε εκεί. Η γάτα, βέβαια, συνέχισε να είναι εγκλωβισμένη και τρομοκρατημένη στον πανύψηλο πλάτανο της πλατείας για δεύτερη νύχτα χωρίς νερό, κινδυνεύοντας από αφυδάτωση.

Tηλεφώνησα λίγο μετά τις 10.00’, προσωπικά, στην πυροσβεστική, αλλά ο χειριστής του τηλεφώνου από άποψη ενδιαφέροντος, ήταν στο άλλο άκρο από τον άλλον/ους συναδέλφους του. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ζήτησα το όνομά του. Πρόκειται για τον πυροσβέστη κ. Αλεξίου, ο οποίος έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον και μετά από λίγο μου τηλεφώνησε ο ίδιος για να μου πει ότι ενημέρωσε και τον Διοικητή του, αλλά λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε θα μπορέσουν να επέμβουν σε 2 ώρες περίπου. Η ενημέρωση έγινε με ευγένεια και ήταν συγκεκριμένη χωρίς αοριστολογίες και υπεκφυγές ψυχολογικής υποστήριξης, του τύπου : «Μη στεναχωριέσαι…!». Η κυρία, χθες, δεν τηλεφώνησε στη γραμμή της πυροσβεστικής για να λάβει ψυχολογική υποστήριξη, αλλά για να επέμβει να κατέβει το γατάκι.

Στη συνέχεια τηλεφώνησα στον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Κομοτηνής, κ. Ισμαήλ Λεβέντ, ο οποίος ομολογουμένως ενήργησε αστραπιαία και αποτελεσματικά. Τον ευχαριστώ θερμά. Παρά το γεγονός ότι το καλαθοφόρο όχημα του Δήμου ήταν σε εργασία, μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής μαζί με τον νέο προϊστάμενο του Kυνοκομείου, τον εξαιρετικό κ. Θεόφιλο Πανώτα, στον οποίο επίσης αξίζουν θερμά

συγχαρητήρια, διότι ανέβηκε ο ίδιος με απόχη στο καλάθι του οχήματος και κατάφερε να κατεβάσει την γάτα από τα πανύψηλα κλαδιά του πλατάνου.

Στην επιχείρηση ήταν παρούσα και η πυροσβεστική υπηρεσία, το καλαθοφόρο της οποίας, όπως με ενημέρωσαν, λόγω μεγάλων διαστάσεων θα είχε δυσκολία να προσπεράσει τα κλαδιά του γιγαντιαίου πλατάνου».

Προσυπογράφοντας τα συγχαρητήρια του κ.Λιάπη στους αρμοδίους, ευχόμαστε μόνο η εγρήγορση που επέδειξαν στην προκειμένη περίπτωση να μην είναι και παράδειγμα μοναδικό. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις εν λόγω αρμόδιες υπηρεσίες και ανθρώπους αλλά ευρύτερα σε όσους βάση καθηκόντων αλλά πρωτίστως θέλουμε να πιστεύουμε λόγω οπτικής επί των πραγμάτων, ως πολίτες απευθυνόμαστε για ζητήματα που αφορούν στην διαχείριση αδέσποτων ζώων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.