Επιστροφη στα 100χρονα;

Απαρατήρητα
Με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η καθημερινότητα, έστω και η νέα όπως χαρακτηρίστηκε, σε κάποιους τομείς πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε.
Στην περίπτωση μας ο λόγος γίνεται για την επέτειο των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Η έλευση της πανδημίας είναι η αλήθεια -και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά- πήγε πίσω τους σχεδιασμούς για τον εορτασμό της επετείου και ανέτρεψε τον όποιο προγραμματισμό είχε γίνει, όμως οι θεσμικοί του τόπου δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αφήσουν την επέτειο να παρέλθει εντελώς ανεκμετάλλευτη.
 
Έτσι έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια εξεύρεσης εκείνων των λύσεων που πρωτίστως δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και ακολούθως θα επιτρέψουν τους εορτασμούς των Ελευθερίων.
 
Για το σκοπό αυτό την περασμένη Πέμπτη, 30 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια μια πρώτη συνάντηση που σκοπό είχε να εξετάσει ακριβώς αυτό το ζητούμενο. 
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής Διοικητή της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Καραμανίδη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη, τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ροδόπης Κωνσταντίνο Σουλιώτη και την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας Ζωή Κοσμίδου.
 
Κάτι μας λέει πως τα συμπεράσματα της συνάντησης θα τα μάθουμε σύντομα. Κ.Μ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.