«Επιστροφη» και στην παραγωγη τσιπουρου

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

Χιλιάδες επισκέπτες από τις Σέρρες μέχρι τον Έβρο βρέθηκαν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην 4η Γιορτή Τσίπουρου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, επαναφέροντας έναν αγαπημένο θεσμό, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας.

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες των διοργανωτών που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια γιορτή η οποία όπως αποδεικνύεται έχει μέλλον και πολλαπλά οφέλη και για τον Ίασμο και για την Ροδόπη ευρύτερα.

Από τα σημαντικότερα ωστόσο που κρατήσαμε και από τις δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Ηλία Μπούκα στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» την Παρασκευή την παραμονή της διοργάνωσης, είναι το αισιόδοξο γεγονός όχι απλώς της συνέχειας στην παράδοση της παραγωγής τσίπουρου αλλά το γεγονός της ένταξης νέων ανθρώπων σε αυτήν. Όπως ανέφερε άλλωστε υπάρχει επιστροφή των νέων στην περιοχή οι οποίοι νοικιάζουν ή σε κάθε περίπτωση καλλιεργούν εκτάσεις και ασχολούνται και με την παραγωγή τσίπουρου που τουλάχιστον για την ευρύτερη περιοχή της ΠΑΜ-Θ είναι ονομαστό.

Ένα πολύ αισιόδοξο στοιχείο για την περιοχή μας η οποία τα τελευταία χρόνια ειδικά μόνο «απώλειες» κυρίως των νεότερων γνωρίζει καθώς φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο παρόν και μέλλον σε ό,τι αφορά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.