Επιστρεφουν (σχεδον) ολες οι εμπορικες εκθεσεις στην Περιφερεια ΑΜΘ

Το διάστημα 12 – 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η Alexpo

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημικής κρίσης, η Διεθνής έκθεση Alexpo, επιστρέφει, και θα διεξαχθεί στο διάστημα 12 – 16 Μαΐου 2023, ανανεωμένη και πλήρως αναβαθμισμένη, με διοργανωτή το Επιμελητήριο Έβρου.

Η Alexpo 2023 θα φιλοξενηθεί στην χερσαία ζώνη του Λιμένα Αλεξανδρούπολης με πληθώρα παράλληλων δράσεων που θα αναδείξουν όχι μόνο το επιχειρηματικό προφίλ της περιοχής, αλλά και τα τουριστικά της πλεονεκτήματα, την πολιτιστική της κληρονομιά, τον γαστρονομικό πλούτο της.

Επιπλέον, η ημερομηνία διεξαγωγής επιλέχθηκε και ως «απάντηση» στην ενεργειακή κρίση, που αποτελεί μείζον ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  Η περίοδος κατά την οποία θα διεξαχθεί η Alexpo 2023 δεν απαιτεί ψύξη / θέρμανση του χώρου στέγασης των εκθετών και ως εκ τούτου μειώνεται το ενεργειακό κόστος, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται σημαντικά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης, που θα έχει διακριτό «πράσινο» προσανατολισμό.

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στο επόμενο διάστημα, αλλά η Alexpo αποτελεί ακόμα μια έκθεση που θα ενεργοποιηθεί ξανά στην περιοχή μας, με την Καβάλα να έχει ήδη προχωρήσει ενώ αναμένεται να γίνει η ανάλογη έκθεση και στην Ξάνθη.

Φαίνεται λοιπόν πως μπαίνουμε σε μια περίοδο κανονικότητας για τις εκθέσεις, αλλά δεν μπορέσαμε να προσέξουμε την ημερομηνία της διεξαγωγής της, μιας και τα μέσα Μαΐου ήταν συνήθως οι ημέρες που πραγματοποιούνταν η έκθεση στην Κομοτηνή, πριν αρχίσουμε να μεταφέρουμε τις ημερομηνίες από εδώ και από εκεί.

Αυτό δείχνει πολλά, και την πιθανότητα να μην δούμε την έκθεση Θράκη και το 2023 στην περιοχή μας, αν και η μη πραγματοποίησή της, θα πρέπει να ομολογήσουμε πως πλέον αποτελεί κομμάτι της κανονικότητας: το περίεργο θα ήταν να λάμβανε χώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.