Επιστολες Αναγνωστων

Κυρία Διευθύντρια,

Σε δημοσίευμά σας της 11ης Οκτ. 2023, με τίτλο «Μετεκλογικός απόηχος των Δημοτικών Εκλογών. Και ένα ερώτημα», το οποίο δημοσίευμα αναρτήσατε και στο  F/B, έθετα και το εξής ερώτημα: «Πότε θα ξανακυκλοφορήσει στην πόλη μας το πλυντήριο κάδων»;

Στο  F/B απάντησε με σχόλιο ο κ. Νικόλαος Στεργιάδης (την ιδιότητα του οποίου δεν γνωρίζω) με το παρακάτω σχόλιο: «Για το Ερώτημα σας η Απάντηση μας στις 12/10/2023 το πλυντήριο του Δήμου Κομοτηνής θα βρίσκεται στην οδό Ορφέως». Σχόλιο που κατά τη γνώμη μου αποπνέει σιγουριά και έπαρση για τον εαυτό του και ειρωνεία για μένα.

Η απάντησή μου στο σχόλιό του ήταν : Η απάντησή σας θα με κάλυπτε αν απαντούσατε ότι «από τις 12/10/2023 και κάθε μία ή δύο ή τρεις ή τέσσερις εβδομάδες το πλυντήριο κάδων θα περνά από όλες τις οδούς της Κομοτηνής» και όπου Θρακομακεδών = Νίκος Βόλτσης. 

Κυρία Διευθύντρια. Για την πληρέστερη ενημέρωση όμως των αναγνωστών και της έντυπης εφημερίδας σας, θέλω να απαντήσω στον κ. Στεργιάδη και με ένα δικό σας δημοσίευμα.

Στις 21 Ιουλίου 2021 (επαναλαμβάνω 21 Ιουλίου 2021) κάνατε την παρακάτω  δημοσίευση: ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΩΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΕΠΙ 10ΕΤΙΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ όπου δημοσιεύσατε επιστολή μου με δικό σας εισαγωγικό σχόλιο. Έγραψα και γράψατε τότε στα ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ σας.

Το πρόβλημα με την δυσωδία που αναβλύζει από τους κάδους και γίνεται ανυπόφορο σε πολλές των περιπτώσεων ιδίως με το που το θερμόμετρο παίρνει την ανιούσα δεν είναι καινούργιο στην πόλη μας. Κάθε χρόνο εκφράζεται από τα στόματα διάφορων κατοίκων στις γειτονιές της πόλης μας.

Ένα τέτοιο παράπονο δεχθήκαμε από συμπολίτη μας (του οποίου το όνομα είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας), ο οποίος περιγράφει γλαφυρά το παράπονο του. Μη μένοντας ωστόσο εκεί περιγράφει την πρωτοβουλία που έλαβε γειτόνισσά του. Γιατί όπου δεν μπορεί ο δήμος, οι πολίτες μπαϊλντισμένοι από τα παρακαλετά παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μας γράφει λοιπόν ο συμπολίτης μας: «Δευτέρα, 19 Ιουλίου, πρωί, 06.30 περίπου.  Χωρίς βροχή και τα νερά λίμναζαν δίπλα στους κάδους απορριμμάτων.  Απόρησα. Πού βρέθηκαν τόσα νερά; Σκέφτηκα ότι θα πέρασε, μετά από μια και πλέον δεκαετία, το πλυντήριο κάδων του Δήμου. Αμ δε! Η πραγματικότητα με προσγείωσε ανώμαλα.

Μια  καλή και φιλότιμη γειτόνισσα, σηκώθηκε πρωί πρωί, αφού ξάπλωσε τους κάδους και με μια τσουγκράνα τράβηξε τα  κολλημένα στον πάτο των κάδων απορρίμματα, τους έπλυνε με νερό που πήρε με  λάστιχο από το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού της.

Ένιωσα αμηχανία και ντροπή, απροσδιόριστα στην αρχή, όμως  μετά συνειδητοποίησα δυο λόγους. Ο πρώτος που δεν ανέλαβα εγώ αυτή την πρωτοβουλία. Και ο δεύτερος για λογαριασμό του Δήμου, που μετά από δέκα και πλέον χρόνια δεν μπόρεσε να διορθώσει την όποια βλάβη είχε προκληθεί, στο αυτοκινούμενο πλυντήριο κάδων.

Άραγε να ελπίζουμε σε λύσεις σαν της φιλότιμης γειτόνισσας ή στο αυτονόητο που είναι η επαναλειτουργία  του πλυντηρίου κάδων;»

Από την πλευρά μου τα επιπλέον σχόλια περιττεύουν.

Ευχαριστώ ειλικρινά για την φιλοξενία σας,

Νίκος Βόλτσης, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, Δημότης Κομοτηνής. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.