Επιστημονικες διακρισεις

Απαρατήρητα
Τα όσα εκτυλίσσονται στα social media με το περιβόητο «Σκοιλ Ελικοικου» και τους λοιπούς «συγγενείς» του νομίζουμε πως είναι ήδη γνωστά. Σίγουρα κάτι θα έχει πάρει το μάτι σας και αν ακόμη δεν είσαστε και οι φανατικότεροι λάτρεις των social media. Η συγκεκριμένη οπτική του θέματος, ευτυχώς, μας επιτρέπει να δώσουμε μια χιουμοριστική νότα στα διαμειβόμενα γύρω από την επιδότηση των επιστημόνων. 
 
Το ζήτημα βέβαια είναι σοβαρότατο και δεν νομίζουμε ότι οι εξηγήσεις που έδωσαν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι είναι επαρκείς. Ό,τι όμως μας ενοχλεί περισσότερο είναι η ιδιότυπη εικόνα που έχει διαχρονικά το κράτος για αυτή την κατηγορία επαγγελματιών που ονομάζει επιστήμονες. Εικόνα που στη συγκυρία που διανύουμε μεταφράζεται ως «μπορεί να μην έχεις να φας, αλλά ως επιστήμονας σίγουρα θα έχεις ανάγκη για κατάρτιση». 
 
Εντάξει όλοι γνωρίζουμε ότι ένας επιστήμονας για να είναι καλός στην επιστήμη του πρέπει συνεχώς να μελετά το αντικείμενο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει και άλλες ανάγκες που ενδεχομένως σε διαφορετικές στιγμές να έχουν  μεγαλύτερη προτεραιότητα. 
 
Είναι ή δεν είναι αυτό διάκριση; Αναρωτιόμαστε… 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.