Επισκεψη της Μορφωτικης Ακολουθου της Ρουμανικης Πρεσβειας Anca Chisalita στις εγκαταστασεις του ΔΠΘ

Συνάντηση με την Μορφωτική Ακόλουθο της Ρουμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Anca Chisalita είχε την περασμένη Τρίτη στο γραφείο του ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, παρουσία επίσης της Προέδρου του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών Καθηγήτριας Χαρίκλειας Ιωαννίδου.
 
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας που ξεκίνησε με την υπογραφή σχετικού μνημονίου το περασμένο καλοκαίρι από πλευράς του κ. Καραμπίνη και του υπουργού Παιδείας της Ρουμανίας, στο πλαίσιο του οποίου, όπως είχε δηλώσει στον «ΠτΘ» ο ίδιος ο Πρύτανης του ΔΠΘ, θα επισκεφθούν και θα διδάξουν στο Τμήμα Παρευξεινίων Γλωσσών του ΔΠΘ δύο πιστοποιημένοι καθηγητές της Ρουμανικής γλώσσας, ενώ στην συνέχεια θα διοργανωθούν ορισμένες εκδηλώσεις που θα αφορούν στην ανάδειξη της Ρουμανικής γλώσσας και κουλτούρας.
 
Ο κ. Καραμπίνης ευχαρίστησε την εκπρόσωπο της Ρουμανικής Πρεσβείας για την έως τώρα συνεργασία, ενώ, όπως έκανε γνωστό, η πρώτη διδάσκουσα βρίσκεται ήδη στην πόλη μας διδάσκοντας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Στη συνέχεια η κ. Chisalita πραγματοποίησε ενημέρωση στους φοιτητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών για τις δυνατότητες που θα έχουν στην υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή πορεία και επαγγελματική σταδιοδρομία τους επιλέγοντας την κατεύθυνση της Ρουμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας.
 
Καλό, πολύ πολύ καλό, δεδομένου ότι οι Ρουμάνοι αγαπούν πολύ τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία και την επιλέγουν ως τόπο διακοπών τους… Χρήσιμες λοιπόν απολύτως οι συνεργασίες στον τομέα της ανταλλαγής και πολιτιστικών αγαθών…Ν.Β.
 
*Η φωτογραφία είναι του συναδέλφου δημοσιογράφου Χασάν Χουσεϊν

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.