Επισκεψη flamingo στο Δελτα του Εβρου

Εντυπωσιακό το θέαμα

Ένα από τα παγκοσμίως πιο εντυπωσιακά είδη πουλιών έκανε ξανά την εμφάνισή του στο Δέλτα του Έβρου, προσφέροντας εικόνες απείρου κάλλους σε όσους στάθηκαν τυχεροί και υπήρξαν παρόντες στην εμφάνιση.

Πρόκειται για τα Φλαμίνγκο ή Φοινικόπτερα που επέλεξαν για άλλη μια φορά να κάνουν μια στάση στον υγροβιότοπο με το θέαμα των κρωξιμάτων τους αλλά και της επιστροφής τους το βράδυ για να κουρνιάσουν να κρίνεται εντυπωσιακό.

Τα νομαδικής συμπεριφοράς πουλιά με το χαρακτηριστικό περήφανο βάδισμα και το έντονο ροζ χρώμα τους, μπορεί να ζήσουν έως 25 με 30 χρόνια (στη φύση), ενώ μέχρι τη δεκαετία του ’80 ήταν σπάνια στην Ελλάδα. Τώρα πλέον, χιλιάδες ξεχειμωνιάζουν στους ελληνικούς υγροτόπους.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως αποτελούν τολμηρούς ταξιδιώτες, καθότι για να επιλέξουν τον τόπο μας για να ξεχειμωνιάσουν και να τραφούν με ησυχία, πετάνε χιλιάδες χιλιόμετρα από τις περιοχές αναπαραγωγής της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας και άλλων Μεσογειακών χωρών.
 
Η μαγεία του ζωικού βασιλείου ξεδιπλώνεται για άλλη μια φορά, προσφέροντας εικόνες απείρου κάλλους. Όσοι βρεθείτε πλησίον της περιοχής, μην παραλείψετε να τα παρακολουθήσετε, πάντα βέβαια με σεβασμό και κρατώντας τη δέουσα απόσταση.  Ε.Γ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.