Επιπλεον υποκαταστηματα των ΕΛΤΑ κλεινουν στη γειτονια μας

Σε Γενισέα Ξάνθης, Δοξάτο Δράμας, Μουσθένη Καβάλας

Ως φαίνεται ο Ιούλιος είναι μήνας θερμός και σε ό,τι αφορά την αποστέρηση υπηρεσιών συνολικά από την περιφέρεια μας και την καθημαγμένη της ύπαιθρο. Κι αν στην Κομοτηνή το λουκέτο ήρθε από την τράπεζα Αττικής, στους γειτονικούς νομούς «βρίσκονται στα μανταλάκια» για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ.

Η αλήθεια είναι πως το κλείσιμο υποκαταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων έχει λάβει τη μορφή «χιονοστιβάδας» ελέω της εφαρμογής σχεδίου αναδιοργάνωσης.

Να θυμίσουμε πως στις 10 Ιουλίου κατέβασαν ρολά 25 υποκαταστήματα για να ακολουθήσουν στις 17 Ιουλίου άλλα 40. Την προσεχή Δευτέρα θα αναστείλουν τη συναλλακτική τους δραστηριότητα ακόμα 35 υποκαταστήματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 100, από το σύνολο των 620 υποκαταστημάτων που αποτελούσαν το δίκτυο των ΕΛΤΑ.

Ανάμεσα στα 35 νέα υποκαταστήματα και αυτά της Γενισέας Ξάνθης, του Δοξάτου Δράμας, της Μουσθένης Καβάλας.

Τα λουκέτα έχουν προκαλέσει κύμα σφοδρών αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες βλέπουν τη μία μετά την άλλη τις κρατικές δομές να αποχωρούν. Στα λουκέτα αντέδρασε και η ΚΕΔΕ τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως «η εξέλιξη αυτή βρίσκει την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατηγορηματικά αντίθετη, διότι δεν αποδέχεται ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος παύουν να παρέχονται υπηρεσίες προς τους πολίτες, που τις έχουν μεγάλη ανάγκη, με βάση μόνο τα εσωτερικά κριτήρια αναδιάρθρωσης του οργανισμού των ΕΛΤΑ».

Το αφτί βέβαια των ΕΛΤΑ φαίνεται να μην ιδρώνει. Κοτζάμ σχέδιο αναδιοργάνωσης είναι αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.