Επιδειξη απεγκλωβισμου απο οχημα απο τον Ερυθρο Σταυρο Κομοτηνης

Στο πλαίσιο της 2ης Εβδομάδας Ψυχικής και Σωματικής Υγείας ΑΜΘ

Επίδειξη Απεγκλωβισμού και Διάσωσης από Τροχαίο Ατύχημα με χρήση Υδραυλικών Διασωστικών Εργαλείων πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής εθελοντές της 1ης Μονάδας Έρευνας & Διάσωσης του Παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της 2ης Εβδομάδας Ψυχικής και Σωματικής Υγείας ΑΜΘ.

Οι εθελοντές του Τμήματος επέδειξαν τον απεγκλωβισμό από το όχημα με την μέθοδο «κοχύλι», θέλοντας να αναδείξουν τόσο τις τεχνικές που εφαρμόζουν με την χρήση των διασωστικών τους εργαλείων, που αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της διάσωσης, όσο και τους κινδύνους που υπάρχουν στην οδήγηση χωρίς τη χρήση ζώνης.

Άλλωστε στο σενάριο που ακολούθησαν, το όχημα έχει αναποδογυρίσει, και το θύμα, το οποίο δεν φορούσε ζώνη, ήταν τραυματισμένο και κείτονταν στην οροφή του.

Για αυτό το λόγο απομάκρυναν την πόρτα του πορτ μπαγκάζ, και στήριξαν το όχημα τόσο από μπροστά όσο και από πίσω, ώστε να είναι σταθερό όταν έκοψαν τις έξι κολώνες που ενώνουν την οροφή με το υπόλοιπο αμάξωμα.

Στη συνέχεια τράβηξαν την οροφή, με το θύμα επάνω σε αυτή, από το όχημα, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες και ασφαλίζοντας το θύμα για μεταφορά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στόχος αυτής την ενημέρωσης, τόνισε ο υπεύθυνος του Σώματος Σαμαρειτών κ. Κώστας Ιμανιμίδης, ήταν τόσο η επίδειξη των τεχνικών τους, τις οποίες μαθαίνουν οι εθελοντές που εκπαιδεύονται στον τομέα τους, όσο και να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου προς τους οδηγούς, ώστε να οδηγούν πιο προσεκτικά αλλά και να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των ίδιων και των επιβαινόντων στο όχημά τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.