Επετειακα νομισματα για τα 100 χρονια ενσωματωσης της Θρακης

Θα συμπεριληφθεί στο «Νομισματικό Πρόγραμμα 2020» της Τράπεζας της Ελλάδος

Σε σύντομο χρονικό διάστημα έρχονται συλλεκτικά νομίσματα για τα 2.500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών, τα οποία σύμφωνα με δημοσίευση του diaforetiko.gr θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση του“WorldMoneyFair 2020” του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα η επέτειος των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών τιμάται με ένα αργυρό συλλεκτικό νόμισμα ονομαστικής αξίας δέκα ευρώ και ένα αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας των 2 ευρώ. Σύντομα θα γίνει και η επίσημη παρουσίασή τους στη Σπάρτη, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας.

Το τοπικό ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζει στο γεγονός ότι στο «Νομισματικό Πρόγραμμα 2020» της Τράπεζας της Ελλάδος όπως φαίνεται σε εικόνα του δημοσιεύματος, περιλαμβάνεται και ένα επετειακό νόμισμα για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Χαρακτηριστικά στο επετειακό νόμισμα, απεικονίζεται ένα αρχαίο νόμισμα από τα Άβδηρα με έναν γρύπα, δηλαδή ένα ορνιθομορφικό μυθικό πλάσμα. Περιμετρικά αναγράφονται οι λέξεις «100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης» και «Ελληνική Δημοκρατία 2020». Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το παραπάνω νομισματικό πρόγραμμα, λογικά μετά την ολοκλήρωση της επίσημης παρουσίασής του. Καλορίζικο πάντως… Β.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.