«Επενδυστε στον πλανητη μας» το μηνυμα της φετινης Ημερας της Γης

Οικολογική Ομάδα Ροδόπης: «Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα, είναι το σημείο καμπής για νέες πολιτικές»

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη. Καθιερώθηκε στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Με τα χρόνια, η Ημέρα της Γης εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε 196 χώρες αναλαμβάνουν δράση κάθε χρόνο.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2023, έχει το κεντρικό σύνθημα: Invest in our planet (Επενδύστε στον πλανήτη μας), το οποίο υπογραμμίζει τη σημασία του να αφιερώσουμε τον χρόνο, τους πόρους και την ενέργειά μας στην επίλυση της κλιματικής αλλαγής και άλλων περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Σε μήνυμά της η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης επισημαίνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα πως «ο άνθρωπος με την λογική του κατακτητή, “κατάφερε” να προξενήσει τεράστιες πληγές-προβλήματα στο περιβάλλον και με την έλλειψη σεβασμού που τον διακατέχει, διαιωνίζει και μεγαλώνει αυτά τα προβλήματα, κάνοντας το μέλλον να διαγράφεται δυσοίωνο.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γης, είναι το σημείο καμπής για νέες πολιτικές για την κλιματική αλλαγή, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την πράσινη ανάπτυξη και κυρίως για την δέσμευση όλων μας στην κοινή προσπάθεια για την αειφόρο ανάπτυξη. Με έξυπνες επενδύσεις στη βιώσιμη τεχνολογία και ένα εκπαιδευμένο και ενεργό κοινό, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον.

Πρέπει ν’ αποκτήσουμε συνήθειες, στην καθημερινή μας ζωή, που θα επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον και αυτό μπορεί να γίνει άμεσα αν υιοθετήσουμε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης για τη σχέση μας με το περιβάλλον

Ας κάνουμε σήμερα την αρχή.

Ας απαιτήσουμε από τους πολιτικούς μας να βάλουν το περιβάλλον σε πρώτη προτεραιότητα και να σταματήσουν να παίρνουν αποφάσεις αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια.

Ας απαιτήσουμε από τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Ας αρχίσουμε να αγαπάμε τον πλανήτη μας.

Ας αρχίσουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Ας αναλογιστούμε και τις δικές μας ευθύνες, γιατί:

Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.