Επεκτεινονται μεχρι το 2020 οι συμβασεις των εργαζομενων στο «Βοηθεια Στο Σπιτι»

Με ειδική ρύθμιση στο άρθρο 39 του πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ ρυθμίζονται μια σειρά από εργασιακά θέματα που αφορούν όσους απασχολούνται στις δράσεις «Κέντρα Ρομά και Ευπαθών Ομάδων», «Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας», «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» και στο πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι». Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα παραπάνω προγράμματα ξεπερνούν τις 3.600.
 
Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να απασχολούνται στα προγράμματα αυτά, με την ίδια σχέση εργασίας, μέχρι και το 2020.
Συγκεκριμένα προβλέπεται «η συνέχιση των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου του εν λόγω προσωπικού για τις δράσεις αυτές ή την μετεξέλιξη αυτών, οι οποίες πρόκειται να ενταχθούν για συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, όσο και μετά την ένταξή τους». Στο άρθρο τονίζεται ότι: «Οι συμβάσεις του προσωπικού του προηγούμενου εδαφίου σε καμία περίπτωση δεν μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου». Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.