Επανεξεταση της στηριξης στην κυβερνηση προανηγγελλε ο Π. Σγουριδης

Απαρατήρητα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Παναγιώτης Σγουρίδης σε συνέντευξή του, στον απόηχο του μεγάλου «κύματος» αποχωρήσεων στελεχών του κόμματος.
 
«Κρατήστε τη φράση: Μέχρι να έρθει η συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Σγουρίδης στον απόηχο της συμφωνίας για το Σκοπιανό, προσδιορίζοντας ένα περιορισμένο χρονικό ορίζοντα για την συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.
 
Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, στην εκπομπή «βρε καλώς τους» με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, που αναμεταδίδεται από το Ράδιο Παρατηρητής, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι, όταν έρθει η ώρα να κυρωθεί η συμφωνία με ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο, το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα πει «όχι» και θα επαξετάσει ταυτόχρονα την παραμονή του στην κυβέρνηση.
 
«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία η οποία στην σύνθεση ονομασία θα φέρει τον όρο Μακεδονία. Αυτό ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Και όπως είπε και ο πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις του, αυτό το ζήτημα (της συμφωνίας στο Σκοπιανό) δεν είχε τεθεί όταν ξεκίνησε η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Ωστόσο καταλαβαίνει ότι είναι για εμάς ζήτημα αρχών και ότι, όταν έρθει η συμφωνία, θα την καταψηφίσουμε. Αυτό θα γίνει πράξη, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία από μέρους των γειτόνων μας, με το δημοψήφισμα και την κύρωση από την Βουλή τους. Όταν θα κυρωθεί η σύμβαση στη Βουλή των Σκοπίων, τότε θα έρθει για να ψηφιστεί και στην Ελλάδα. Ε, εμείς εκείνη τη στιγμή θα καταψηφίσουμε. Παράλληλα, θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση των ΑΝΕΛ» είπε συγκεκριμένα ο κ. Σγουρίδης.
 
Οψόμεθα λοιπόν… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.