Επανεκκινει η Παιδικη και Εφηβικη Βιβλιοθηκη Ξυλαγανης

Με βιβλία που ευαισθητοποιούν μπροστά στην καταστροφή

Mε τους τίτλους: «Κανονικά», Μαρία Λυκάρτση, Ντανιέλα Σταματιάδη, Καστανιώτης 2023 και «Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου», Δημήτρης Μπασλάμ, Ντανιέλα Σταματιάδη, Καλειδοσκόπιο, 2020, ξεκινά τις συναντήσεις της η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής, θέλοντας μέσα από αυτά να προβληματίσουν για την στάση των ανθρώπων απέναντι στην καταστροφή, τις λύσεις που μπορούν να βρουν, αλλά και αξίες όπως αυτές του μοιρασμένου χρόνου, της ομορφιάς της στιγμής, της συλλογικότητας, του αλτρουισμού, των αγαθών και δικαιωμάτων.

Όπως τονίζουν και τα μέλη της στο μήνυμά τους:

«Κανονικά, θα είχαμε συναντηθεί μέσα στον Αύγουστο, για τα εργαστήριά μας. Κανονικά, το Σεπτέμβρη θα κοιτούσαμε χαρούμενοι πίσω στο καλοκαίρι μας. Κανονικά, για κάποια παιδιά θα ήταν σήμερα η πρώτη μέρα του σχολείου.

Οι συναντήσεις μας αρχίζουν με μια σειρά αναγνώσεων βιβλίων που ευαισθητοποιούν μπροστά σε μια καταστροφή, προβληματίζουν γύρω από τη στάση των ανθρώπων και τις λύσεις που μπορούν να βρουν, στέλνουν μηνύματα πίστης στον άνθρωπο, δυναμισμού στην  αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων, προβάλλουν αξίες όπως αυτές του μοιρασμένου χρόνου, της ομορφιάς της στιγμής, της συλλογικότητας, του αλτρουισμού, των αγαθών και δικαιωμάτων. Θα συζητήσουμε για τα βιβλία αυτά με άξονα  κοινά σημεία τους, με το ένα ως συνέχεια/συμπληρωματικό του άλλου προσπαθώντας να βρούμε δρόμους αλληλουχίας μεταξύ τους. Ευχόμαστε η νέα χρονιά να χαμογελάσει σε όλα τα παιδιά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.