Ενταση στο Φυλακιο με κατοικους εναντιον της επεκτασης του ΚΥΤ

Κάτοικοι, έκλεισαν τον δρόμο, για να εμποδίσουν την εκφόρτωση μηχανήματος στο χώρο

Αναστάτωση επικράτησε έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου, στον Έβρο, το πρωί της Πέμπτης, με τους κατοίκους να προσπαθούν να αποτρέψουν την έναρξη των εργασιών επέκτασής του.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει δημιουργήσει ένταση εδώ και αρκετούς μήνες στην περιοχή, με την τοπική κοινωνία να έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίδραση της σε παρεμβάσεις στο χώρο, ανησυχώντας για αύξηση του αριθμού των μεταναστών που θα κρατούνται σε αυτό.

Την Πέμπτη λοιπόν έφτασαν τα πρώτα μηχανήματα για να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης, με τον πρόεδρο του οικισμού κ. Χρήστο Τυρμπάκη μόλις αντιλαμβάνεται την παρουσία τους, να απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να συγκεντρωθούν στο σημείο προκειμένου να τις σταματήσουν.

Κάποιοι κάτοικοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, έκλεισαν τον δρόμο, για να εμποδίσουν την εκφόρτωση μηχανήματος στο χώρο, ενώ εκεί βρισκόταν και αστυνομική δύναμη.

Μάλιστα ο πρόεδρος της κοινότητας, λόγω της έντασης, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ στο χώρο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες, κ. Βασίλης Μαυρίδης, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Βενετίδης, που με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μίλησε για «έναρξη εργασιών για επέκταση εν κρυπτώ χωρίς την σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας, και ευχόμενος περαστικά στον πρόεδρο, εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει νηφαλιότητα, ψυχραιμία και κυρίως λογική από τους σχεδιαστές, σε ένα θέμα καθαρά και πρωτίστως  Εθνικό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.