Ενοικιαζεται καταστημα με δωρεαν τους πρωτους 6 μηνες!

Αν κάτι θα μπορούσε να περιγράψει γλαφυρά χωρίς λέξεις το αποτύπωμα των κρίσεων στην κοινωνία, αυτό ίσως θα μπορούσε να είναι οι εικόνες με τα κλειστά καταστήματα στη σειρά. Τέτοιες εικόνες υπάρχουν σε όποια πόλη της Ελλάδας και αν πάει κανείς και σίγουρα προκαλούν θλίψη, αφού όπως λένε οι άνθρωποι της αγοράς, ένα κατάστημα που κατεβάζει ρολά είναι δύσκολο να ξανανοίξει.  Οι λόγοι βεβαίως είναι πολλοί, ένας από αυτούς όμως είναι και οι τιμές των ενοικίων επαγγελματικής στέγης.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα κάποιοι ιδιοκτήτες καταστήματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να αναρτήσουν στη βιτρίνα του ταμπέλα που ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως το κατάστημα ενοικιάζεται με τους πρώτους 6 μήνες δωρεάν.

H πρωτοφανής ανάρτηση, ενδεικτική της κατάστασης στη γειτονιά του Μπιτ Παζάρ, όπου υπάρχουν πολλά ανοίκιαστα καταστήματα, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στη βιτρίνα άδειου καταστήματος, το οποίο λειτουργούσε ως ουζερί σχεδόν 10 χρόνια. Το ακίνητο απέκτησε πριν από λίγους μήνες νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι αποφάσισαν να το διαθέσουν προς εκμετάλλευση.

«Το ενοίκιο είναι χαμηλότερο απ’ ό,τι ήταν προηγουμένως και αποφασίσαμε να το διαθέσουμε δωρεάν για ένα εξάμηνο, μήπως το γεγονός αυτό λειτουργήσει ως δέλεαρ. Εξάλλου, η περιοχή έχει “ πέσει” πλέον εμπορικά ενώ γνωρίζουμε ότι, όποιος μπει στο μαγαζί, επειδή θέλει ανακαίνιση, θα χρειαστεί τουλάχιστον 2-3 μήνες για να το φτιάξει και να λειτουργήσει στη συνέχεια ως υγειονομικού ενδιαφέροντος» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης, ιδιοκτήτης του ακινήτου. 

Τονίζει μάλιστα ότι τις λίγες μέρες που έχει αναρτήσει την ταμπέλα στο τζάμι, έχουν υπάρξει διάφοροι ενδιαφερόμενοι αλλά κανείς δεν έχει προχωρήσει -μέχρι στιγμής- στην ενοικίασή του. «Πάντως, στις εμπορικές μισθώσεις, οι δύο μήνες είναι δεδομένοι ότι δεν καταβάλλονται ενοίκια» προσθέτει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.