Ενημερωση για την 1η Οκτωβριου απο τα μελη της ΦΕΚΚΟΜ

Ενημερωτική εκδήλωση στην πλατεία της Κομοτηνής για την 1η Οκτωβρίου πραγματοποίησαν το Σάββατο μέλη της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Κομοτηνής, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να φέρουν πιο κοντά στους κατοίκους της πόλης μας στην ιστορία της Κύπρου.

Η 1η Οκτωβρίου, από το 1960 και μετά σηματοδοτεί την επέτειο της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κύπρου, μετά τον αγώνα ενάντια στους Άγγλους αποικιοκράτες, την περίοδο 1955-1959.

Η ημερομηνία κατά την οποία τέθηκαν σε ισχύ οι συμφωνίες εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι η 16η Αυγούστου του 1960, ωστόσο, στις 11 Ιουλίου του 1963 το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο τότε αποτελείτο από επτά Ελληνοκύπριους και τρεις Τουρκοκύπριους, αποφάσισε να θεσπίσει ως επίσημη Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου την 1η Οκτωβρίου, έτσι ώστε να μπορεί να γιορτάζεται όπως αρμόζει, με όλες τις τιμές και στην παρουσία διεθνών διπλωματικών σωμάτων.

Τα μέλη της ΦΕΚΚΟΜ συνηθίζουν να πραγματοποιούν την ενημέρωση αυτή κάθε χρόνο, και το ίδιο έκαναν και φέτος, κρατώντας ζωντανή της μνήμης της ενιαίας και αδιαίρετης Κύπρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.