Ενας σκυλος στην κορυφη ενος… μιναρε

Μία απίθανη ιστορία μοιράστηκε ο φιλόζωος κ. Α. Λιάπης

Μία απίθανη ιστορία που συνέβη στο χωριό Σύμβολα μοιράστηκε ο φιλόζωος κ. Αντώνης Λιάπης. Πρόκειται για την «περιπέτεια» που είχε ένας σκύλος που κυνήγησε μια αλεπού ακόμα και μέσα στον μισογκρεμισμένο μιναρέ που βρίσκεται κοντά στον οικισμό και έμεινε εγκλωβισμένος στην κορυφή του.

Αναλυτικά ο κ. Λιάπης περιγράφει το περιστατικό ως εξής:

«Ο γκρεμισμένος μιναρές στο δρόμο για το χωριό Σύμβολα, απομεινάρι του παρελθόντος, ξεπροβάλλει από μακριά στη μέση του πουθενά. Γύρω γύρω μόνο χωράφια, χωρίς κανένα κτίσμα. Ένα σουρεαλιστικό θέαμα.

Εκεί, δυστυχώς, εκτυλίχθηκε προχθές το βράδυ ένα δράμα, με τραγική κατάληξη για τον έναν από τους δύο πρωταγωνιστές. Ένα τσομπανόσκυλο από τα γύρω μαντριά, κυνήγησε μια μικρή αλεπουδίτσα (ούτε ενός χρόνου), η οποία για να σωθεί κατέφυγε στον μιναρέ. Ανέβηκε τα κυκλικά σκαλιά, που οδηγούν στην μισογκρεμισμένη κορυφή του. Την ακολούθησε και ο σκύλος. Η δύσμοιρη αλεπουδίτσα παγιδευμένη εκεί ψηλά (πάνω από 10 μ. ύψος) έκανε την απονενοημένη κίνηση να πηδήξει στο κενό. Salto mortale. Σκοτώθηκε στη βάση του μιναρέ.

Ο σκύλος όμως ήταν αδύνατο να ξανακατεβεί από τα ασφυκτικά στενά, ελικοειδή, απότομα, τρομακτικά όσο και θεοσκότεινα σκαλοπάτια.

Την επομένη, ακούγονταν τα ουρλιαχτά του από μακριά. Κάποιος ενημέρωσε την πυροσβεστική, αλλά όπως λένε στο χωριό δεν είδαν κάποιο αποτέλεσμα. Ο σκύλος έμεινε για δεύτερη νύχτα εκεί ψηλά στον ουρανό, τρομοκρατημένος, διψασμένος και νηστικός.

ΕΥΤΥΧΩΣ, σήμερα, το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη του εξαιρετικού φιλόζωου Ερντάλ Ντέκο (Erdal Deco), ο οποίος κινητοποιήθηκε αποτελεσματικά.

Ειδοποίησε την πυροσβεστική, η οποία, όμως, του είπε ότι το καλαθοφόρο, βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και δεν μπορούσε να έρθει, παρά μόνο με μη καλαθοφόρο όχημα.

Ενημερώθηκε και ο νέος προϊστάμενος του κυνοκομείου, ο οποίος, με αυτοθυσία και χωρίς κανένα δισταγμό ανέβηκε τα επικίνδυνα σκαλιά και μετά από πολύ δύσκολη προσπάθεια κατάφερε να πιάσει εκεί ψηλά τον τρομοκρατημένο σκύλο και να τον κατεβάσει. Το σκυλί, όταν κατέβηκε, ήταν για αρκετή ώρα αποπροσανατολισμένο, ώσπου τελικά βρήκε κουράγιο και απομακρύνθηκε προς τα γειτονικά μαντριά από όπου προφανώς είχε έρθει.

Θερμά  συγχαρητήρια στον Ερντάλ Ντέκο, γιατί χωρίς αυτόν ο σκύλος θα είχε πεθάνει από αφυδάτωση, αλλά και στον Superman προϊστάμενο του κυνοκομείου Θεόφιλο Πανώτα, ο οποίος διακινδύνευσε ακόμα και τη ζωή του για να ανεβεί στον μισογκρεμισμένο μιναρέ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.