Ενας καινουριος μετεωρολογικος σταθμος στην Κερασια του Ιασμου

Απαρατήρητα

Μετεωρολογικός σταθμός στον Οικισμό της Κερασιάς του Δήμου Ιάσμου τοποθετήθηκε στο πλαίσιο έργου ενίσχυσης των υποδομών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του ΔΠΘ.

Την είδηση ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ κ. Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, πληροφορώντας μάλιστα πως σύντομα θα υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή για την πρόσβαση στα μετεωρολογικά δεδομένα τόσο αυτού του σταθμού, όσο και άλλων που έχουν τοποθετηθεί στη Ροδόπη.

Η ανάρτηση της κ. Γκεμιτζή έχει ως εξής:

«Σήμερα εγκαταστήσαμε στην Κερασιά του Δήμου Ιάσμου, έναν ολοκαίνουριο μετεωρολογικό σταθμό στα πλαίσια του έργου “Ανάπτυξη / Αναβάθμιση των υποδομών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης”.

Ο σταθμός αυτός θα βοηθήσει στην κάλυψη της τεράστιας έλλειψης μετεωρολογικής πληροφορίας στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, μιας που οι μετεωρολογικές παρατηρήσεις στα ορεινά είναι απαραίτητες προκειμένου να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε σωστά τα μέτρα αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Σωτήρη Πουπουζή, φύλακα-άγγελο της Κερασιάς, που μας βοήθησε στην επιλογή της θέσης, αλλά και στην εγκατάσταση. Τα δεδομένα είναι διαθέσιμα σε όποιον επιθυμεί να έχει πρόσβαση, ενώ σύντομα θα υπάρχει διαθέσιμη web εφαρμογή για την απρόσκοπτη πρόσβαση στα μετεωρολογικά δεδομένα όχι μόνο του συγκεκριμένου σταθμού, αλλά και άλλων σταθμών που ήδη λειτουργούν στην περιοχή της Ροδόπης»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.