Ενα θετικο ξαφνιασμα αλλα οχι επι μονιμου βασεως

Για έναν επισκέπτη, λένε συχνά πως αυτό που θα τον κάνει να αγαπήσει μια πόλη, δεν είναι τα μουσεία, τα μνημεία ή τα μεγαλεπήβολα κτίρια αλλά τα μικρά ξαφνιάσματα που θα βιώσει περιδιαβαίνοντας την. Οι μικρές εκείνες λεπτομέρειες που δεν περιμένει να συναντήσει και κανέναν βιβλίο ή σελίδα του διαδικτύου δεν μιλά για αυτές.
 
Μία τέτοια λεπτομέρεια θεωρούμε πως είναι για τούτη την πόλη και το παζλ που εναπόθεσαν τα παιδιά των παιδικών σταθμών του δήμου στο πάρκο της Αγ. Παρασκευής στο πλαίσιο της καλοκαιρινής γιορτής τους. Καλαίσθητο και διαφορετικής αισθητικής σε σχέση με αυτά που συνήθως βρίσκει το «μάτι» ενός διαβάτη,  σίγουρα αποτελεί μια διαφορετική αποτύπωση της πόλης.
 
 Το εν λόγω παζλ εκτίθεται επί σιδηροκατασκευής πλησίον του Σπαθιού δυστυχώς όμως όχι επί μονίμου βάσεως. Υπό τον φόβο φθορών ή ακόμη και καταστροφής του, όπως έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, το εν λόγω δημιούργημα μαζεύεται και επανατοποθετείται σε «εξαιρετικές» μοναχά περιπτώσεις. Γεγονός που στερεί επισκέπτες και κατοίκους από το θετικό «ξάφνιασμα» που αναφέραμε παραπάνω. Ίσως θα έπρεπε οι αρμόδιοι να εξετάσουν τη μόνιμο τοποθέτηση του στο εν λόγω σημείο με την ανάλογα βέβαια μέτρα προφύλαξής του…Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.