Ενα στα τρια παιδια εκτος παιδικων σταθμων και ΚΔΑΠ

Απαρατήρητα

Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές των παιδιών σε βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ όλης της χώρας για την σχολική περίοδο 2021-2022 σε συνέχεια και της ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων προ ολίγων ημερών.

Ανακοίνωση όμως που αν δει κανείς τους επίσημους αριθμούς επιβεβαιώνει τους φόβους που είχαν εξ αρχής εκφραστεί από εκπροσώπους των ΟΤΑ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ κ. Δανιηλίδη ο οποίος μιλώντας στο makthes.gr είχε αναφερθεί στον κίνδυνο να μείνουν εκτός δομών περισσότερα των 70.000 παιδιών, λόγω του μειωμένου προϋπολογισμού του προγράμματος.

Σύμφωνα πάντως με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν προ ημερών, αριθμός ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις καθώς έμειναν εκτός 83.000 παιδιά. Ειδικότερα σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ, υπέβαλαν συνολικά αίτηση 181.419 μητέρες για 250.863 παιδιά, ενώ μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων, έλαβαν voucher 167.100 παιδιά, ενώ ικανοποιήθηκαν το σύνολο των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί και αφορούσαν βρεφικούς, παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑΜΕΑ).

Αξίζει δε να σημειωθεί πως πέραν του ρεκόρ απορρίψεων φέτος είχαμε και ρεκόρ αιτήσεων καθώς οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν άγγιξαν τις 250.863 έναντι των 229.600 πέρυσι και 172.197 του 2019.

Ο λόγος πάντως του αυξημένου αριθμού απορρίψεων φαίνεται πως εντοπίζεται στον ίδιο με πέρυσι προϋπολογισμό παρά τις αυξημένες κατά μερικές χιλιάδες αιτήσεις που κατατέθηκαν, γεγονός που σύμφωνα με τον κ.  Δανιηλίδη οφείλεται και στις οικονομικές δυσκολίες που δημιούργησε ο κορωνοϊός. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο ίδιος υπενθύμισε πως κατά την περσινή χρονιά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δόθηκε πρόσθετη στήριξη, ώστε να ενταχθούν περισσότερα παιδιά στα δημοτικά ΚΔΑΠ, αφήνοντας ίσως ένα παράθυρο ανοιχτό για την επανάληψη της πρακτικής αυτής και φέτος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.