Ενα μηνα πριν κλεισουν τα σχολεια, εφτασαν επιτελους τα σχολικα γευματα στη Ροδοπη

«Ντρέπεται και η ντροπή» το καυστικό σχόλιο του Στ. Μακρυγιάννη

Την επανεμφάνισή τους έκαναν μετά από δύο χρόνια -αν και «κουτσουρεμένα- τα σχολικά γεύματα, στα σχολεία της Κομοτηνής, όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα.

Οι δικαστικές αντιπαραθέσεις και η πολιτική απροθυμία για διευθέτηση του ζητήματος, αχρήστευσαν ουσιαστικό τον ρόλο, ενός προγράμματος μείζονος σημασίας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, προκαλώντας την οργή και αγανάκτηση εκπαιδευτικών και γονέων.

Χαρακτηριστική για το μέγεθος των συναισθημάτων απαξίωσης η ανάρτηση του πρόεδρου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Στέφανου Μακρυγιάννη, ο οποίος έγραψε

«Νέο είδος food pass. Ντρέπεται και η ντροπή. Αφού έκοψαν τα σχολικά γεύματα επί δύο χρόνια (θυμίζω το είχαμε καταγγείλει κατά επανάληψη και φέτος και πέρσι) μας έστειλαν σχολικά γεύματα σήμερα Δευτέρα 15/5. Ένα μήνα πριν κλείσουν τα σχολεία και 5 μέρες πριν τις εκλογές. Αλλά να μην ξοδεύονται κιόλας; Χωρίς σαλάτα, χωρίς ψωμί. Να φανταστώ πως αύριο θα προσλάβουν εκπαιδευτικό εικαστικών που δεν έχουμε από την αρχή της χρονιάς;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.