Ενα δοχειο νερο αρκει

Η προστασία από τον επερχόμενο καύσωνα δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους

Έως και τους 43 βαθμούς αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το προσεχές τριήμερο, σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η πρωτεύουσα. Πέραν της μέριμνας για την προστασία των κατοίκων της πρωτεύουσας για τον καύσωνα, ο Δήμος Αθηναίων μερίμνησε και για τα αδέσποτα αυτής, τοποθετώντας σε 35 σημεία της Αθήνας, ποτίστρες για τα αδέσποτα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους δημότες του να συνδράμουν ώστε να είναι πάντα καθαρές και γεμάτες με νερό.
 
 Υπενθυμίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι υπάρχουν και άλλες, πέραν των ανθρώπων, ψυχές που χρειάζονται προστασία αλλά και φροντίδα, η οποία μάλιστα δεν κοστίζει τίποτα.
 
Αξιολογότατη κίνηση από πλευράς του Δήμου Αθηναίων, που έχει ήδη βρει μιμητές και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όχι όμως ακόμα στην Κομοτηνή, παρά το γεγονός, ότι οι  εικόνες που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, στους δρόμους της πόλης, και όχι μόνο, είναι αδέσποτα σκυλιά, κατά κύριο λόγο, να αναζητούν διακαώς λίγο νερό ή μία σκιά, ώστε να «προστατευτούν» , στον βαθμό που αυτό καθίσταται δυνατό, δίχως την ανθρώπινη «παρέμβαση» από τον καύσωνα.
 
Απουσία παρέμβασης από τους αιρετούς της πόλης, ας πράξουμε εμείς τα δέοντα, τοποθετώντας έξω από το σπίτι μας, τον χώρο εργασία μας, το κατάστημα μας, έστω ένα δοχείο με νερό. Δεν κοστίζει τίποτα, αντιθέτως έχει τεράστια αξία ως πράξη. Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.