Ενα δεντρο στο φρεατιο

Απαρατήρητα

Ένα από τα μόνιμα παράπονα κατοίκων, αντιπολιτεύσεων, ακόμα και κατά καιρούς επισκεπτών, είναι ότι η Κομοτηνή δεν έχει αρκετό πράσινο. Και ενώ κάποιες γειτονιές έχουν τα δέντρα τους, στα περισσότερα σημεία η έλλειψη είναι χαρακτηριστική, με ένα τέτοιο σημείο να είναι η οδός Φιλίππων, από το ύψος του 3ου ΓΕΛ μέχρι το Κοσμόπολις.

Με τη δημιουργία του ποδηλατοδρόμου, στα μέσα της προηγουμένης δεκαετίας, (τον μοναδικό, να σημειωθεί, που οδηγεί από το κέντρο της πόλης στην άκρη της) κάτι φάνηκε να αλλάζει στη γειτονιά, όμως ο δρόμος παρέμεινε, χαρακτηριστικά, χωρίς δέντρα.

Αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει, μιας και η φύση, πάντα βρίσκει διέξοδο, και αυτή τη φορά φαίνεται πως τη βρήκε στο δέντρο της φωτογραφίας, που αναπτύσσεται εδώ και μερικούς μήνες στην οδό Φιλίππου, λίγο πριν το Κοσμόπολις.

Βλέπουμε λοιπόν πως το δενδράκι αυτό, κατάφερε να βρει αρκετό χώμα, και χώρο, στο φρεάτιο που βρίσκεται δίπλα από το ποδηλατόδρομο, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί, και να ακμάσει, και πλέον υψώνεται αγέρωχο στην άκρη του δρόμου, δίνοντας μάλιστα και λίγο πράσινο στο δρόμο.

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τύχη του, αν και φανταζόμαστε πως σύντομα, ή τουλάχιστον στον επόμενο καθαρισμό των φρεατίων, όποτε και αν αυτός γίνει, θα απομακρυνθεί, μιας και τα φρεάτια πρέπει να μένουν καθαρά για τις επερχόμενες βροχές.

Το ότι το συγκεκριμένο δέντρο κατάφερε να βρει αρκετό χώμα στα φρεάτια (τα οποία είναι σχετικά καινούρια, μιας και ο δρόμος μίκρυνε με την κατασκευή του ποδηλατόδρομου και δημιουργήθηκαν νέα φρεάτια σε αυτόν) αποτελεί από μόνο του ένα ξεχωριστό ζήτημα, και μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν θα δούμε σύντομα αυτά τα δέντρα (τα οποία είναι η αλήθεια επεκτείνονται αρκετά γρήγορα) να ξεφυτρώνουν και σε άλλα φρεάτια.

Γιατί έχουμε την αίσθηση πως όταν μιλάμε για πρασίνισμα της πόλης, δεν εννοούμε ακριβώς αυτό…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.