Εν αναμονη του καινουργιου

Εν αναμονή του καινούργιου

Πάνε ολόκληρες εβδομάδες από τότε που υγειονομικοί εκδήλωσαν τις αντιδράσεις τους για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Πάνε μήνες από τότε που η κυβέρνηση γνωστοποίησε και θεσμοθέτησε το μέτρο. Όλο αυτό το διάστημα βέβαια φαίνεται πως δεν στάθηκε ικανό για ένιες πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας να σχηματίσουν και να εκφράσουν άποψη.

Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά είπαν να το πράξουν τώρα. Δυστυχώς αυτή η τακτική των αργών αντανακλαστικών τείνει -αν δεν έχει εμπεδωθεί ήδη- να γίνει ο κανόνας. Κι αν για τις πάσης φύσεως παρατάξεις ή κόμματα προσφέρει την ασφάλεια, της ήδη αποκρυσταλλωμένης άποψης που έχει περάσει στην κοινωνία και άρα τη σιγουριά των σκοπών που θέλουμε να εξυπηρετήσουμε.

Από τη λογική της πολιτικής που διαμόρφωνε συνειδήσεις και καθόριζε τα κοινωνικά τεκταινόμενα, περάσαμε στο ακριβώς αντίθετο. Η πολιτική ως παρακολούθημα των κοινωνικών τεκναινομένων. Ίσως εκεί θα πρέπει να αναζητηθεί και το έλλειμα εμπιστοσύνης που αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ό,τι πάντως δείχνει η ιστορική εμπειρία από ανάλογες οριακές καταστάσεις που αντιμετώπισε το πολιτικό σκηνικό, είναι ότι κάτι καινούργιο γεννήθηκε. Εν αναμονή του καινούργιου λοιπόν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.