Εμμεση παραδοχη αδυναμιας;

Απαρατήρητα

Θα μάθατε, φαντάζομαι, πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσέφυγε στη δικαιοσύνη για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη. Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διά του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Σπίρτζη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μέσω της οποίας ζητά από τις εισαγγελικές Αρχές να διερευνήσουν εάν έχουν τελεστεί αδικήματα όπως παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και βασανισμός συλληφθέντων.

Για να είμαστε ειλικρινείς, η κίνηση μάλλον αδόκιμη μας φάνηκε πολιτικά. Και τούτο διότι φανερώνει περισσότερο μια αγωνία να προσεταιριστεί πολιτικά οφέλη από τη συγκεκριμένη κίνηση, παρά μια ευαισθησία για τα όσα έγιναν. Ως κόμμα άλλωστε που έχει κοινοβουλευτική παρουσία και με τον μείζονα ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε μέσω αυτού του θεσμικού διαύλου να αναδείξει τα κακώς κείμενα.

Με την προσφυγή του στη δικαιοσύνη όμως θα λέγαμε πως επιδεικνύει μάλλον ένα πνεύμα «δικομανίας». Και τούτο διότι, όταν δεν είσαι άμεσα παθών, η προσφυγή στη δικαιοσύνη θαρρούμε πως θα έπρεπε να είναι η τελευταία λύση και όχι η πρώτη.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια έμμεση παραδοχή αδυναμίας ανάδειξης του θέματος με διαφορετικό τρόπο.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.