Εμφανιση λαγοκεφαλου και στο Ιμερο

Ερασιτέχνης ψαράς ψάρεψε λαγοκέφαλο 10 περίπου εκατοστών

Μετά την εμφάνιση του τοξικού ψαριού με την ονομασία λαγοκέφαλος στην περιοχή της Κάριανης του Δήμου Παγγαίου , σειρά έχουν και οι θάλασσες της Ροδόπης, καθώς έκανε την εμφάνισή του και εδώ.
 
Συγκεκριμένα σε σχετική επικοινωνία που είχε με τον «ΠτΘ» ο συμπολίτης μας κ. Νουρή Σινάν μας ενημέρωσε ότι το απόγευμα της Παρασκευής, ψάρεψε έναν λαγοκέφαλο, 10 περίπου εκατοστών στην περιοχή του Ιμέρου, κοντά στο λιμάνι, επισυνάπτοντας μάλιστα και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.
 
Είδηση η οποία βέβαια διόλου εντύπωση μας προκάλεσε καθότι και ο συνταξιούχος κτηνίατρος κ. Χριστόφορος Παλαμίδης, ο οποίος ήταν και αυτός που γνωστοποίησε την παρουσία των λαγοκέφαλων στην περιοχή της Καβάλας, είχε γράψει στην σχετική του ανάρτηση, ότι από την στιγμή που έχει πλέον εμφανιστεί στον κόλπο του Στρυμονικού, σίγουρα έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι η επικινδυνότητα του εν λόγω ψαριού έγκειται στην τετροδοτοξίνη τη οποία περιέχει κυρίως στο ήπαρ, τα γεννητικά του όργανα και στο μυϊκό ιστό του που αν καταναλωθούν από άνθρωπο μπορεί να προκαλέσουν μυϊκή παράλυση, να μπλοκάρουν το νευρικό σύστημα και να επιφέρουν ακόμα και τον θάνατο. Εξ ου και οι αρμόδιες αρχές συνιστούν μεγάλη προσοχή στους επαγγελματίες αλλά και τους ερασιτέχνες ψαράδες. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.