Ελλαδα η χωρα του πρασινου ηλιου…

Απαρατήρητα

…τραγουδούσε, το μακρινό 1984, ο Χάρρυ Κλυνν, στο δίσκο του «Μαλακά, πιο μαλακά», και για κάποιο λόγο, το θυμηθήκαμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Ήταν τότε η εποχή του βαθέος πράσινου, και της απόλυτης κυριαρχίας του κόμματος στην πολιτική σκηνή, αν και ήδη, τα ζιζάνια που θα το έπνιγαν μέχρι το τέλος της δεκαετίας, είχαν σπαρθεί.

Η σύληση του ΠΑΣΟΚ, αν και αποτελεί αγαπημένο άθλημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν αποτελεί αποκλειστικό του προνόμιο, μιας και στελέχη που αναδείχθηκαν από το κόμμα, έχουν πάει σχεδόν σε όλα τα κόμματα που πέρασαν από τη Βουλή και την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας μέχρι και τους ΑΝΕΛ.

Το πρόβλημα δεν είναι όμως η επανάχρηση των στελεχών, ούτε καν η επανάχρηση των μηνυμάτων: ουδέν καινό υπό τον ήλιο, και σίγουρα η σύγχρονη ελληνική πολιτική σκηνή δεν βρίθει γιγάντων του πνεύματος ή της πολιτικής οξυδέρκειας, για να ανακαλύψουν νέα.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι νέοι χρήστες, είναι να μην επαναχρησιμοποιηθούν και οι νοοτροπίες που μας έφτασαν εδώ που μας φτάσανε: λίγο παρακάτω, στο ίδιο τραγούδι, έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν: «Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους, με Rolex στα χέρια με γούνες στους ώμους». Αν αλλάξεις τα Rolex με iPhone, και κάνεις τις γούνες συνθετικές, δεν απέχουμε και πολύ. Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξουν κάποια πράγματα, διαφορετικά, όπως έκλεινε και το τραγούδι, «αυτή η χώρα δε σώζεται με τίποτις, άμα λάχει να ούμε…».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.