Ελικοδρομιο αποκτα η Σαμοθρακη

Με την ολοκλήρωσή του θα προσφέρει και την λύση της διακομιδής ασθενών

Με ένα πολύ καλό νέο επέστεψε από την Αθήνα όπου είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη και την γενική γραμματέα του Υπουργείου κ.Μαρία Έλη – Γεράρδη ο δήμαρχος Σαμοθράκης κ.Νίκος Γαλατούμος.

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος δια μέσου ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb η συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο βουλευτής Έβρου κ.Δερμεντζόπουλος, αφορούσε στην υλοποίηση και λειτουργία του ελικοδρομίου της Σαμοθράκης.

Ένα έργο υψίστης σημασίας, όπως σημείωσε και ο ίδιος, τόσο για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά και αερομεταφοράς των ασθενών κυρίως τις νυχτερινές ώρες, πράγμα που μέχρι τώρα ήταν αποτρεπτικό.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 800.000ευρω, που με την ολοκλήρωσή του θα προσφέρει και την λύση της διακομιδής ασθενών με ελικόπτερο, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, ενώ σε συνδυασμό με την προκήρυξη των μελετών για το οδικό δίκτυο Φονιάς – Κήποι και Δάφνες Παχιάς Άμμου ολοκληρώνουν όπως επεσήμανε «τον οδικό χάρτη του νησιού».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως ο Δήμος οσονούπω θα παραλάβει την μελέτη master plan για την κατασκευή αντιπλημμυρικών και κατολισθητικων φαινομένων, ενώ σύντομα όπως εξήγησε θα υπάρχουν νεότερα και για το θέμα των λιμανιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.