Ελεγχοι της ΕΛΑΣ σε ιδιοκτητες ζωων συντροφιας και στην Κομοτηνη

Στον πεζόδρομο της Βενιζέλου και την περιοχή του ΙΚΑ

Μία πολύ ευχάριστη είδηση μας μεταφέρθηκε από συμπολίτες και αφορά στην εκκίνηση ελέγχων σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς προκειμένου να διαπιστώσουν αν τηρούν τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρθηκαν χθες, Πέμπτη αστυνομικοί της πόλης μας με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων πραγματοποίησαν ελέγχους στον πεζόδρομο της Βενιζέλου αλλά και στην περιοχή του ΙΚΑ, ελέγχοντας κατά κύριο λόγο το κατά πόσο τα ζώα συντροφιάς φέρουν ηλεκτρονική ταυτότητα, ενώ σε περιπτώσεις που υπήρξαν «παρεκκλίσεις» από την νομοθεσία προς το παρόν περιορίστηκαν σε συστάσεις.

Συστάσεις μάλιστα οι οποίες πέτυχαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα καθώς σύμφωνα με κτηνιάτρους της περιοχής, ήδη χθες δέχθηκαν επισκέψεις ιδιοκτητών με τα ζώα τους ώστε να τα «τσιπάρουν», συμμορφούμενοι πλήρως με την σχετική νομοθεσία.

Αξίζει βέβαια να υπενθυμίσουμε πως και στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια πιο έντονη δραστηριότητα και των αρμοδίων υπηρεσιών σε ό,τι αφορά ελέγχους τήρησης των κανόνων ευζωίας των ζώων, γεγονός που αποτυπώνεται και σε σχετικά αστυνομικά δελτία της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜ-Θ που αφορούν σε παραβάσεις.

Ευχάριστη είδηση από κάθε πλευρά, αρχής γενομένης βεβαίως από το γεγονός ότι οι έλεγχοι και μάλιστα σε καθημερινή βάση αποτελούν πάγιο αίτημα πολιτών και ενασχολούμενων με τα αδέσποτα ζώα συλλογικοτήτων και δευτερευόντως από το γεγονός της συμμόρφωσης των μέχρι σήμερα μη «συνεπών» ιδιοκτητών στα όσα η νομοθεσία και οι κανόνες ευζωίας προβλέπουν.

Και φυσικά για να μην αποτελέσει η είδηση αυτή ένα «ευχάριστο διάλειμμα» από τη δυσχερή πραγματικότητα αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων, ελπίζουμε πως αυτοί θα συνεχιστούν και θα αποτελέσουν πάγια τακτική των αρμοδίων υπηρεσιών ούτως ώστε να διασφαλίζεται και η αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών και η τήρηση της νομιμότητας και πρώτα και κύρια να εξασφαλίζεται η ευζωία των ζώων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.