Ελαχιστα τα περιστατικα ανομιας στο ΔΠΘ
Χαμηλά είναι τα κρούσματα ανομίας στο ΔΠΘ που καταγράφονται σε έρευνα του πανεπιστημίου Μακεδονίας, τα οποία αφορούν την περίοδο 2011-2017.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο εκτείνεται σε τέσσερις πόλεις και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε αριθμό φοιτητών στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα έχουν καταγραφεί μόλις 8 περιστατικά στο Πανεπιστήμιο της Θράκης, όταν συνολικά στη χώρα καταγράφονται 358 κρούσματα βίας και ανομίας με τα 95 από αυτά να αφορούν επιθέσεις καθηγητών.
Ακόμα 34 αφορούν επιθέσεις σε βάρος φοιτητών, ενώ 27 είναι οι επιθέσεις σε βάρος τρίτων.
Εκτός από την άσκηση βίας, 87 είναι τα περιστατικά κατάληψης, 67 τα περιστατικά εισβολής, 31 τα περιστατικά ματαίωσης εκλογών, 27 τα περιστατικά επιθέσεων και τέλος 20 τα περιστατικά ναρκωτικών.
Όσον αφορά τώρα τα Πανεπιστήμια με τα περισσότερα περιστατικά, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην πρώτη θέση με 113 περιστατικά και ακολουθούν το Πανεπιστήμιο Αθηνών με 70, το Πολυτεχνείο με 37, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο με 26, το Πανεπιστήμιο Πατρών με 13, το Πάντειο Πανεπιστήμιο με 10, ενώ μονοψήφιος αριθμός καταγράφεται στα πανεπιστήμια Αιγαίου, Θεσσαλίας, Κρήτης κ.α. Κ.Μ.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
