Εκτος ελεγχου η κατασταση στα «περιχωρα» του Αλσους της Αγιας Παρασκευης

Εκτός ελέγχου έχει βγει η κατάσταση στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Άλσους της Αγίας Παρασκευής όπου επί καθημερινής βάσεως περίπου γύρω στα μεσάνυχτα, πραγματοποιούνται «επιδρομές» από παιδιά Ρομά, νεαρά σε ηλικία που όχι απλά ρίχνουν κάδους και  δημιουργούν πανικό αλλά βανδαλίζουν ό,τι βρεθεί στο δρόμο τους, από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια μέχρι πόρτες και παράθυρα.

Τον τελευταίο μήνα μόνο, έχουν σπάσει, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων της περιοχής τζάμια και καθρέφτες αυτοκινήτων, ενώ με τις πρώτες αντιδράσεις κατοίκων τρέπονται σε φυγή…έως το επόμενο βράδυ.

Πέραν αυτού στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ακριβώς στην ίδια περιοχή  βγήκαν στην κυριολεξία μαχαίρια, όταν δύο μεγαλύτεροι σε ηλικία άντρες, με πολυπληθή συνοδεία, λογομάχησαν έντονα, πιάστηκαν στα χέρια και ένας εξ αυτών έβγαλε και μαχαίρι, δίχως ωστόσο να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός.

Και όλα αυτά λίγα μέτρα από το αναψυκτήριο και την παιδική χαρά του πάρκου που έχει κόσμο και οικογένειες ως αργά, αλλά και λίγα μόλις μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Δίχως ωστόσο ουδεμία «παρέμβαση» μέχρι στιγμής είτε από τον Δήμο σε ό,τι αφορά τη φύλαξη του πάρκου, πόσω δε μάλλον από τους αστυνομικούς οι οποίοι γίνονται και αποδέκτες των καταγγελιών για τους βανδαλισμούς κάθε επόμενη ημέρα.
Μήπως να επιληφθούν οι αρμόδιοι του θέματος; Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.