Εκθεση του ΙΣΝ για τα νοσοκομεια του μελλοντος

Θα εκτεθούν και οι μακέτες του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής

Έκθεση με τίτλο “Α Template of Future Hospitals” διοργανώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που περιλαμβάνει αρχιτεκτονικές μακέτες, σχέδια και τρισδιάστατες απεικονίσεις των τριών νοσοκομείων του ΙΣΝ με την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, μεταξύ των οποίων και το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Η έκθεση “Α Template of Future Hospitals” πραγματοποιείται στο πλαίσιο του SNF Nostos του ΙΣΝ και θα λάβει χώρα στον χώρο υποδοχής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας το διάστημα από 17 Ιουνίου μέχρι 3 Ιουλίου.

Το 2017, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σε ένα κοινό όραμα με το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW) και σε συνεργασία με τη Betaplan ξεκίνησαν να συνεργάζονται, στο πλαίσιο της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ, με σκοπό τη δημιουργία πρότυπων νοσοκομείων για το μέλλον και την παράδοση τριών εξ αυτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ, το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ και το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ θα λειτουργούν ως υπερσύγχρονα, δημόσια νοσοκομεία διεθνών προδιαγραφών, με έδρα περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, που βρίσκονται στην ελληνική περιφέρεια, παρέχοντας ισότιμη και ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για όλους. Με την ολοκλήρωση και παράδοσή τους να έχει προγραμματιστεί εντός του 2025, τα τρία νοσοκομεία φιλοδοξούν να καταστούν διεθνή σημεία αναφοράς στον τομέα των νοσοκομειακών υποδομών.

Το νοσοκομείο του μέλλοντος σχεδιάζεται, κατασκευάζεται και λειτουργεί με επίκεντρο τον άνθρωπο. Προσφέρει έναν χώρο εργασίας που θα εμπνέει υπερηφάνεια, ηρεμία και δύναμη στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, σε ένα περιβάλλον εργασίας που είναι από τη φύση του ιδιαίτερα απαιτητικός. Παράλληλα, το νοσοκομείο του μέλλοντος προσφέρει αξιοπρέπεια και άνεση στους ασθενείς όλων των ηλικιών, διασφαλίζοντας την ανάγκη για εξατομικευμένη φροντίδα και ιδιωτικότητα, καλλιεργώντας, ταυτόχρονα, ένα συμπονετικό περιβάλλον. Η προσέγγιση αυτή αντικατοπτρίζεται και στη συμμετοχική διαδικασία που ακολουθεί το ΙΣΝ στον σχεδιασμό των υποδομών και στον κλινικό προγραμματισμό των νοσοκομείων, κατόπιν εκτεταμένων διαβουλεύσεων και συνεχούς διαλόγου με τις τοπικές ιατρικές κοινότητες, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, τους κατοίκους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κάθε νοσοκομείου.

Ο σχεδιασμός των νοσοκομείων διαπνέεται από τρεις βασικές αρχές: τη σημασία της φύσης και τη θεραπευτική δύναμή της, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα που έχει ως στόχο να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των νοσοκομείων κατά την προετοιμασία για ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και την ιατρική αριστεία σε συνδυασμό με την ολιστική, ασθενοκεντρική φροντίδα.


Βασική Ομάδα Σχεδιασμού


Renzo Piano Building Workshop (RPBW)
Betaplan
Llewelyn Davies
Milan Ingegneria
Penelis Consulting Engineers SA
LDK-TETRAS
H. Pangalou and Associates
DCARBON

Project Manager: Hill International

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.